# TKO ĆE HRVATE BRANITI I ZA KO

TKO ĆE HRVATE BRANITI I ZA KOJU CIJENU


Ako pored vlastite države prihvatimo da nas netko drugi brani, nije li to posrtanje Hrvata po prividu. Dok traje »tranzicijsko razdoblje» . . kretanje koje prelazi u nešto drugo i tako stalno, što pretpostavlja i traži objašnjenje . . . o tim novim prijelaznim razdobljima, u kojima čovjek treba i može svojim obolom u zajednici obraniti sebe i svoju zajednicu . .. Država zahtijeva pojedinačno ulaganje, koja preko institucija koordinira i garantira slobodu pojedincu. Ukoliko Hrvati nemaju snage za to znači da su usmjereni pomoću laži prema zlu koje oduzima snagu. Preostaje da se obrate i vrate i ponovo uspostave vezu sa Stvoriteljem – izvorom snage. Dakle, život je kretati se i uzorno ulagati u svoju zajednicu kao opće dobro, a što je zapravo briga za život. . . nema izbora, to je za život i život na putu vječnom. Varka je oslanjati se i da netko nekoga može braniti, čovjek dok se oslanja slabi i iskrivi se jer ne živi vlastiti život. Pored razuma - mudrosti čovjek ne treba drugog čovjeka kao slugu na zemlji da ga brani i hrani jer zbog privida čovjek tek tako sam sebe sahrani. Problem je po čovjeku stvoreno nesvjesno stanje, bilo da je odraz življenja ili da nekoga potiče sugeriranjem na neuredno življenje. Poticati nekoga nije isto što i živjeti za nekoga u biti nema razloga, jer svaki život ima uvjete iz ljubavi i snagu iz istog izvora, utoliko riječima treba poticati život. Konkretno, tko je Hrvatima uopće pomagao i je li to bila pomoć. . . kada su se mnogi prikazivali kao spasioci. . .
Analizirajući. . . radi se uglavnom o prividu koji vara Hrvate (uopće čovjeka na zemlji), oslabljuje ih. . . realno, takav stil uvijek je producirao slabe, kojima je nakon što su se iskrivili i iskvarili doista potrebna tuđa pomoć – za vegetiranje tako kao posrnuli slučajevi nisu zaslužili autonomnu slobodu, niti je ikada mogu zaslužiti na ovaj način. . ., baš to neće što je najveći smisao i eto odgovora za stanja Hrvata kroz povijest. Nema razloga moliti se čovjeku, u biti utoliko zbog međuljudskih odnosa čovjek čovjeka treba poticati u spoznaji dok je snaga tu iz ljubavi, dar po Stvoritelju, kako na Zemlji tako i na putu vječnosti.
To nesvjesni i tendenciozni savjetnici za budućnost Hrvata ne znaju. . .kojih savjeti potkopavaju bitno. . .smisao - život. . . što su Hrvati silno već iskusili. Ukoliko su adekvatni i žele biti dobronamjerni, neka se hrvatski savjetnici okane prosjačenja po svijetu i neka podijele agrarnom reformom zemlju Hrvatima koje će i poticati pri obrađivanju nagrađivanjem i drugim načinima . ., te vjerom u život od kolijevke pa će tako porušiti beznađe kod Hrvata.
Zemlja je osnovni uvjet čovjeku na kojoj ubire hranu za tijelo radi daljnje spoznaje i smisla življenja po duhu. Razboriti narodi stimuliraju obrađivanje zemlje koja uvijek ne garantira puste dolare. . . ipak po zakonima života je garancija i bit će veća od najvećih suma dolara. Stoga zemlju trebaju čuvati čuvari (vojnici) od napasnika kojima se na taj način pomaže dok ih se odvraća od okupacija tuđih zemalja, tj. grijeha. Zemlja po Stvoritelju čovjeku kao stvorenju bitna je kao zemaljski uvjet. . . pored Sunca ne trebaju mu bakljonoše. Nema razloga bojati se. . . jer tu je sve. . . zaštita od Stvoritelja, a zemlja garancija čovjeku. Ne može čovjek iz Bruxellsa ili bilo tko drugi štititi Hrvata, a niti Hrvati trebaju zaštitu stranca gledano mudro, utoliko samo kako smo već istakli zbog međuljudskih odnosa, dužnost je naroda na Zemlji da jedni druge potiču, pored što će svatko živjeti svoj život, a što se može samo radeći. . . U ime života neka Francuzi i Mađari dovoljno rade na svojoj zemlji, u ime svog života. Hrvati trebaju biti ironični prema bakljonošama kad im se nudi baklja pored Sunca. Trebaju sabrani slušati učitelja (i učiti) koji upućuje na izvor života, a ne nekog stranca ili neosviještena čovjeka iz vlastite zajednice koji zbog svoje slabašne baklje i nekih tendencija. . . po svojoj volji svoje riječi stavlja u usta Božja (učitelja) da bi bio uvjerljiviji prevarant u vlastitoj zajednici, zbog svojih dekadentnih želja kojima bi i ostale ljude odvojio od života – tako da ne participiraju u apsolutnom životu, kao što je napravio sam kad se odvojio od izvora svjetla – pa nakon toga konstantno, po prividu, tendenciozno zastupa mrak. Učitelj - Stvoritelj uči da se čovjek otvori za dobro – i tako sebe zaštiti u beskonačno u centru svijeta. Kako su sveukupni uvjeti tu za čovjeka i sve mu se samo nudi (uvjete postanka i uvjete opstanka čovjek kao da ne prepoznaje pa se ne otvara dobru po kojem je čovjek i koje je za čovjeka). Po slobodnoj volji opredjeljuje se za život, i živi život po uvjetima stvorenim na Zemlji, ili protiv života. Za konstatirati je, očigledno da je svako stvorenje odraz ljubavi i po ljubavi u centru i uvijek kao centar svijeta, čime se iskazuje najveća pažnja za svaku dušu u beskonačnost, dok čovjek po slobodnoj volji ne odluči drugačije živjeti na svoju štetu.
Nakon, kao odraz nereda pokvari se pa se tendenciozno postavi protiv dobra – Oca Stvoritelja tj. životne snage. Pomoću riječi sugerira zlo protiv veze s izvorom za životnu snagu – odnosno potkopava pojedincu darove i dovodi ga da sumnja u očigledno i tako ga izluđuje, tj. izbacuje ga iz centra prema besmislu, umjesto radi dobra i života da riječju potiče prema Stvoritelju – izvoru života. Laž čovjeka odvaja od biti i usmjerava u mrak, beznađe – pakao, umjesto da kao stvorenje iz ljubavi u danim uvjetima raste, da spozna više što je smisao prema vječnom životu.
Zbog neodgovornosti i nezahvalnosti za život tj. snagu iz ljubavi, tvori problem kao odraz neuredna življenja. Dakle, po volji neredom se onesvješćuje i pada niže nema snage, osnove za spoznaju smisla za i prema vječnom životu, jer je devastirao uvjete životu . . . . Naime, po slobodnoj volji se odriče snage iz ljubavi i spoznaje prema vječnom životu, ne može se razvijati u uvjetima koje je narušio. Stvoreno, konkretno i po riječima se prepozna, svoja nedjela prikriva i drugima laže ali sebi ne može, dok pod teretom ne izludi da bi zaboravio i dok odlazi nepovratno u pakao. Da, snaga nije služila kao uvjet za osvješćivanje, naprotiv – okrenuo se protiv sebe i drugog. . . Po volji, neznanju i mraku u stvorenim uvjetima stvarao je negaciju, konačnost sebi i drugom, jer laž prekida vezu s ljubavi od Oca Stvoritelja i snage, što je zapravo odraz inverzije kada po neredu stvorenje zbog manjka spoznaje hoće i umisli biti Stvoritelj. . . Kada čovjek konstruira baklju pa pomoću riječi slobodnom voljom demonstrira apsolutno znanje uvjeravajući ostale kako je otkrio toplu vodu, a u stvarnosti upalio je samo vatru u kojoj izgara. Istina je, da tako onesviješćeni pomoću riječi umišljaju i tendenciozno sugeriraju neznanje beznađe i mrak, u kojemu već jesu.

Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha i
poticanje nataliteta u Hrvatskoj - ŽIVOT

Posljednja izmjena: 2008-02-15 07:16
Novosti - Život

# 2016-07-18 00:46 - Philinda

That's a slick answer to a chlenangilg question

Vaš komentar

CAPTCHA image
065535
free hit counter