# OPET OBEZGLAVLJIVANJE HRVATSKO

OPET OBEZGLAVLJIVANJE HRVATSKOG NARODA
ADEKVATNIM STILOM ZA OVO VRIJEME

Profesori, studenti, kao i ostali intelektualci, više puta kroz hrvatsku povijest bili su označavani raznim etiketama u mračnim radionicama prije linča, a sve s ciljem ništenja hrvatskog naroda. Adekvatne bi zatvarali i ubijali što bi izazvalo nesigurnost i iseljavanje ostalih. Zato imamo više Hrvata u emigraciji nego u Hrvatskoj i pored izvanredno povoljnih uvjeta za preko trideset miliona stanovnika. Nema trideset miliona Hrvata baš zato što su obezglavljivani, nije ih imao tko poticati u pravcu života. Svi radnici, zemljoradnici i studenti stradavali su zbog profesora, a svi profesori stradavali su zbog radnika i studenata. Dakle, cilj je uništiti najprije profesore, generale a ostale dok traju eksploatirati kao robove, jer robovi smiju imati ruke a ne i glavu. Sjetimo se 1971. godine i posljedica od kojih se još hrvatska zajednica nije oporavila, nakon tortura nad pojedincima u Hrvatskoj hrvatski narod silno se iselio što je i bio cilj neprijatelju okupatoru. Čudno, ali umjesto da se iseljeni Hrvati vrate u Hrvatsku ponovo obezglavljivanje i egzodus. Što je sada? Povijest u Hrvatskoj pisali su pobjednici zbog svojih ciljeva i tendencija. Stvoreni su razlozi za urušavanje Hrvatske, obezglavljeni Hrvati nisu mogli vidjeti što stranac sve želi dok osvaja Hrvatsku. Ako je danas opet obezglavljivanje hrvatskog naroda na djelu, onda su stvoreni za to uvjeti, ako se Hrvati iseljavaju što je odraz stvorenih razloga, što se pokazuje na prostorima Hrvatske. Hrvati da bi mogli što poduzeti trebaju osvijetliti stvorene razloge zbog kojih posrću, a pri otklanjanju problema potrebno je zauzeti samokritički stav, što mogu samo oni koji više znaju.
Kada je riječ o duhovnom i svjetovnom, u hrvatskom narodu uloge čuvara nažalost unaprijed su bez kriterija dijeljene, uglavnom glumcima – lakrdijašima, kao čuvarima hrvatskog naroda.
Iako se zna da zajednicu trebaju zastupati najbolji pojedinci iz vlastite zajednice, jer kroz povijest svi veliki ljudi žrtvovali su se u ime života, po čemu su i uzori, oni koji su opomena žrtvovali su život i živote za mrvice i kao onesviješćeni su zastupnici mraka.
Čuvari naroda su onda dok potiču i dok se žrtvuju za narod, ukoliko je u Hrvatskoj veći mortalitet od nataliteta vlada zlo, dakle, onesviješćeni čuvari su u funkciji zla. Isto vrijedi i za institucije koje su uspostavljene kao čuvari duha, tj. života čovjeka. Ako duhovni život u Hrvata slabi ili su loše izabrani duhovni vođe i institucije, ili duhovne vođe i institucije su tu kao nesvjesni diverzanti nad duhovnim životom Hrvata. Dušobrižnici - čuvari krivci su broj jedan u odnosu na svjetovne čuvare Hrvata, jer, fizičko obezglavljivanje Hrvata odraz je duhovnih posrnuća pa i nije teško takve ništiti na razne načine. Evo čuvarima duhovnim i svjetovnim hrvatskim da vide i da se suoče sa preuzetim dužnostima i koliko su za te dužnosti odgovorni, ako sebe smatraju da su zdrava ljudska bića. Kako hrvatskim intelektualcima tako i zastupnicima katoličke crkve u Hrvatskoj nedostaje samokritičko ponašanje dok «potiču» radnike kao polje za obrađivanje, i to baš radnike što po kretanju jesu i znače život, jer samo je radnik skladno ljudsko biće koje vjeruje da je stvorenje kao odraz Stvoritelja. Čovjek je tako živio kroz vrijeme sve dok duhovni i svjetovni čuvari radnika nisu počeli pritiskati dušu radnika, pa ovi nestajali, a čuvari postali prokleti nakon što su tražili kruha pored pogače pa tako propali skupa, kada su im dopustili radnici. Radnici su vjernici, a čuvari su neradnici i kvazi intelektualci uvijek kada zatiru život, kada svojim ponašanjem, kao u Hrvatskoj danas, nametnu nered i naviknu narod na nerad i nevjeru, što je uvjet za smrt.
Gledano odvojeno svećenstvo i znanstvenike u Hrvatskoj, znanstvenici su u Hrvatskoj u većem broju, tj. ima ih više i zato danas za Hrvate tim više je pogubno dok se znanstvenici uništavaju i progone. Dakle, zbog uloge u narodu i života znanstvenici trebaju biti samokritični, jer su najodgovorniji za svoj narod dok vlastodršci rade kako rade po uvjetima stvorenim po znanju pripremljenom od strane znanstvenika. Proizlazi da su znanstvenici odgovorni i kada ne potiču svoj narod, kada se njihov narod obezglavljuje i fizički po svjetovnom vladaru, pa narod propadne za što je odgovoran onaj tko više zna, a ne slijepci koji nisu i ne mogu biti odgovorni, oni koji su samo lukavi. Dakle, znanstvenici su tu po sudbini da potiču i spase drugog, Hrvate, žrtvujući se za život čovjeka, a čime sami zasluže milost, tj. zaštitu od zla. Uvidjelo se da su znanstvenici kroz povijest odraz milosti Stvoritelja, adekvatno koliko se žrtvuju za narod. A ukoliko narod strada pored znanstvenika odgovorni su bez pogovora. Znanstvenici znaju dok čovjek pomaže drugom da najbolje pomaže samom sebi, dok djeluje po dobroj volji znači živjeti život. Znanstvenici moraju uvijek biti budni i znati da se dostojanstvo čuva budnošću da čovjek ne padne u iskušenje. Jer tragedija je kada čovjek proda dušu za nešto nebitno. Znanstvenici, nakon što ne odole iskušenju, odgovorni su jer su ostavili narod na propadanje. Što ako vas unište a vaš narod se oslanja samo na Boga i vas. Gospodo, stanje u Hrvatskoj je odraz djelovanja znanstvenika i znanja. Prave znanstvenike više potiče samokritičnost, ni više ni manje odgovorni su zbog naroda i života kao dobra što se čuva. Kada jedan znanstvenik padne u iskušenje zbog nekih svjetovnih koristi, pokazalo se kroz povijest da je to neznatna šteta u odnosu na nesreću i zlo koju doživi narod u cjelini, nesreća je u tome što je zlo i postavilo zamku znanstvenicima da bi uništilo opće dobro, u odnosu na opće dobro pojedinac je manje bitan.
Dakle, kriv je onaj tko dopusti da se opće dobro urušava. Znanstvenici, nakon opomena su posebno krivi kada narod ponovo doživi krbavsku bitku, 1945., 1971., 1991.,i dalje stvaranje uvjeta za sječu hrvatskih glava ukoliko se ovako nastavi. Dakle, splet okolnosti tvori svako za sebe dok potiče i radi za drugog kako bi bio uzor i drugim narodima. Ukoliko premise znače djelovanje, sjetvu, realno je očekivati žetvu, adekvatnu nagradu. Proizlazi da znanje može predvidjeti posljedice. Dakle, znanstvenici samo zbog pospanosti, što proturječi znanju, mogu pasti u iskušenje da ih se hipnotizira kao naivne. Znanje je garancija i to je snaga s kojom mrak ne može i nema što kalkulirati, utoliko kada neki znanstvenik padne u iskušenje kada od vladara nema kruha pa se poruši mrvicama, zaboravlja sebe kao uzor bez kojeg narod propada. Opasni su znanstvenici koji su pročitali puno tendencioznih knjiga, a nisu shvatili zaokruženu tendenciju po sadržaju. Dakle opasni su oni koji umišljaju znanje a ne radnici vjernici koji rade u skladu s izvorom života – žive život kao odraz zdravog življenja dok im netko ne naruši sklad i uništi ih zbog materijalnih koristi. Svećenici i znanstvenici u tom pravcu nisu puno pomogli, što je vidljivo na terenu, iako žive svjetovno uglavnom od rada radnika, bolje od radnika samih, iste uglavnom ostavljaju na milost i nemilost kada je u pitanju bitno – pa tako grane sijeku pod svojim ego nogama. Dakle, znanstvenici puno puta ne vide šumu od jednog stabla, ne vide bitno i zato adekvatno ne zastupaju život, ispunjaju razloge za posrtanje na putu beskonačnog života u Hrvatskoj.
Kameleoni su životinje i njihova su svojstva njima zbog života primjerena, ali ne i čovjeku koji ima i bolja svojstva i zaštitu po kvaliteti kao veći stupanj života, a eto čovjek se spušta na nižu razinu, zavaran prividom, zbog čega sigurno na dulji rok propada. Takvi kao produžene ruke mraka, većina bez srama i isprike, nisu za obnovu duha već i dalje lažu drugima, a sebi ne mogu dok ne polude, što se i dogodi za opomenu zdravu čovjeku, da vidi kako zlo završava u paklenim mukama. I danas je u Hrvatskoj vidljivo na terenu kako duhovni čuvari i dušobrižnici Hrvate pretvaraju u ovce, i stado na čuvanje predaju vukovima, tj. svjetovnim vođama.

Udbina, kolovoz. 2008.
Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje
nataliteta u Hrvatskoj – ŽIVOT

Posljednja izmjena: 2008-10-13 06:48
Novosti - Život

Vaš komentar

CAPTCHA image
065535
free hit counter