# I NAKON NEODGOVORNOSTI U PROŠ

I NAKON NEODGOVORNOSTI U PROŠLIM MANDATIMA

HRVATSKI POLITIČARI KANDIDIRAJU SE KAO VOĐE I ZA SLJEDEĆI MANDAT

Kako se usude? Osladi li se vlast kao privid toliko da naročito umišljene vođe ne mogu biti samokritični pa zaborave da su odgovorni za preuzete dužnosti. Programe po kojima su «izabrani» nisu ispunili, a već sada su se kandidirali isti za sljedeće izbore. Što to znači? Bez srama, hoće nagrade za neuspjehe u ovom mandatu koji za dva mjeseca istječe.
U prošlim stoljećima vladajuća garnitura sastavljala se od okupatora i pojedinaca (produženih ruku) iz hrvatske zajednice. Po namještaljkama uvijek bi na izborima pobijedili spomenuti antinarodni pojedinci. Tako se uglavnom i danas događa hrvatskom narodu, a što pokazuju rezultati tih garnitura koje su vladale zadnjih dvadesetak godina hrvatskom zajednicom. Dakle, istina koja se nameće svakom pojedincu kao očigledno, koja kao već alarmantna opomena hrvatsku zajednicu upozorava kako se mora odreći robovske tradicije iz prošlih stoljeća tako da u buduće odgovorno bira pojedince, svoje najbolje predstavnike (za vladare), koji su to zaslužili po svojoj biografiji i djelima.
Nikada više ne bi se smjelo izabrati sebi vođe iz korpusa nekih repova koji su na bilo koji način imali veze s okupatorima hrvatskog naroda. Zapravo, ovo je pravilo kojeg se drži svaki civilizirani narod na planeti Zemlji. Neka ovu preporuku hrvatski narod shvati krajnje ozbiljno i da se ne da kupiti dva dana prije izbora nekim mrvicama, «povišicama», nekim obećanjima. Ubuduće kada bi pobijedili pomoću svojih varki, narod bi imao i više praznih obećanja, jer umišljeni vlastodršci i kada bi htjeli nemaju više što dati. Dakle, od sada hrvatski narod mora izabrati najbolje pojedince koji će spriječiti daljnje propadanje hrvatske zajednice. Slijedi opomena, da vladajuće garniture do sada nisu nikada shvatile kako u pravcu općeg dobra treba ulagati, naprotiv njihova drskost se pokazuje dok rastaču opće dobro. Sad stvarno ovisi o masi, koju tako nazivaju, a koju su tako i tretirali dok se poigravaju s općim dobrom. Dakle, ukoliko im ubuduće hrvatski narod dade svoj glas onda će to biti očito da su hrvatski narod pretvorili u inertnu masu, što je ubuduće i pokazatelj za ravnanje očiglednog na terenu. Svaki narod, po iskonu, ima pravo na samopouzdanje i dostojanstvo, ukoliko želi biti čovječan, a što je zapravo osnova za život kao smisao na zemlji i kretanje u pravcu bilo kakvog zadovoljstva. Imajući na umu ovu istinu valja se najozbiljnije zamisliti čime se olako poigrava Hrvat, zapravo koliko dozvoli pojedincima sadističko ponašanje prema sebi.
U podneblju gdje Hrvati obitavaju ne obrađuje se zemlja dok se u isto vrijeme uvoze poljoprivredni proizvodi i to toliko zaduženim novcem da Hrvati više realno ne mogu vraćati kredite. Hrvati imaju ili su imali more koje ne iskorištavaju, naprotiv daju to more u zakup, ili pak dijelove mora skoro pa ne znaju obraniti od grabežljivih susjeda, očito uz pomoć nekih svjetskih «posrednika». Ako vam netko uzme polja i more i poruši tvornice, isti vam ne dozvoli pravo na rad, najdirektnije pravo na život.
Gospodo, ukoliko se ovo tolerira znači sadističko ponašanje, kroz stoljeća nad hrvatskim narodom stvorilo je mazohističko ponašanje hrvatskoga naroda. Ukoliko se ovakva trendencija ne promjeni već želi nastaviti onda je za konstatirati da čovjek ima volju kojom tvori svoju sudbinu, bez obzira kakva će ona biti. Danas je u Hrvatskoj veći mortalitet od nataliteta, dakle to je posljedica svih uzroka koji vode u pravcu konačnosti, tj. zla. Odlučimo da je optimizam naš početak i volja za životom i to u pravcu beskonačnom, zato gospodo imamo šansu za tvorbu bolje hrvatske sudbine u odnosu na ovu koju sada predočavamo. Pretpostavlja se da tvorac vlastite sudbine vlastitom voljom treba biti čovjek koji drži do samopouzdanja i dostojanstva, što mu je zadaća za ocjenu. Dakle, čovjek angažiranjem i poticanjem – samokritički mora sudjelovati aktivno - što jednako znači živjeti. Prevedeno konkretno u ovom slučaju treba sudjelovati na sljedećim mjesnim izborima u Hrvatskoj zbog biranja najboljih predstavnika iz svojih sredina
Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u hrvatskoj – ŽIVOT, poučen teorijom i iskustvom u Hrvatskoj, vama želi u ime općeg dobra i života dobre rezultate, ali s napomenom da se to dogodi uvijek kao posljedica maksimalnog promišljanja, angažiranja, tj. djelovanja što čovjek može kada se drži osnovnih vrijednosti – čuvara života.
Zlo po anarhičnoj volji izvrgnuće je dobra, tj. posljedica nereda, u funkciji za sebe ima prljavu lukavštinu kojom se koristi kod naivnih. S obzirom da je samo za sebe slabo, polazi od sebe kao slabost bez temelja i strah ga je dok se ljulja, dok osjeća nestabilnost. Dakle, zna kakve su posljedice straha i da strah može poslužiti kao oruđe – kao sredstvo za osobno egoističke probitke. Sada po konstrukcijama iz svog kuta mišljenja, po psihologiji za mase, proizvodi oruđa kojima narod podvrgava samo zbog svojih egoističkih apetita. U toj nakani čovjek luciferske želje, zbog neznanja, kao žrtva svojih apetita umisli i usudi se bazom na Zemlji biti najmanje veličine Apsoluta, Stvoritelja. Iz tog kuta umišljanja danas konkretno u Hrvatskoj tom šablonom, tj. propagandom kao i do sada, i za ove lokalne izbore narod uvjeravaju, što od pojedinaca na ulici možete čuti, kako nema šanse netko dugi pobijediti iz opozicije kojoj i ti isti pojedinci pripadaju. Nesvjesno ali po uvjeravanju (nakon torture nad psihom) vjeruju i u još gore za sebe, dok straše i propagiraju u korist već vladajućih garnitura koje uvijek samo sebe vide kao jedinog vođu, kojemu opozicija ne može biti čak niti Apsolut, Stvoritelj (Bog). Nažalost sluge, iz neznanja, su strašive, isto kao i bestemeljni lucifer, s time što naivni gube temelje po lukavom i tendencioznom vampiru pa se tako širi carstvo zla. Čovjek naivan i čist već bi trebao spoznati da je vrijeme da se angažira zbog svoje iskonske čistoće koju posjeduje, zbog sebe i svoje uzornosti. Dakle, uredan čovjek za pobjedu na mjesnim izborima nema razloga precjenjivati one koji mogu služiti kao opomena, ne dozvoliti im da ga iscrpljuju oni koji nemaju snage i koji su doista slabi, kojima ostaje samo lukavost koja ne zaslužuje nikakvu pažnju osim sažaljenja.
.
U Zadru, ožujak 2009.
Dr. sc. Ilija Barjašić

Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje
nataliteta u Hrvatskoj - ŽIVOT

Posljednja izmjena: 2009-03-21 13:21
Novosti - Život

Vaš komentar

CAPTCHA image
065535
free hit counter