# SOLIDARNOST PO DJELIMA KAO IMP

SOLIDARNOST PO DJELIMA KAO IMPERATIV HRVATSKOM NARODU TREBA POSTATI TRADICIJA
ŠKABRNJA I ČAVOGLAVI OD VUKOVARA DO DUBROVNIKA

Škabrnja i Čavoglavi su dva mjesta – slična po mentalitetu i kvaliteti svojih predstavnika, kao što su i pojedinci iz sela i gradova od Vukovara do Dubrovnika. Svi sami sebe ističu kao izrazite pojedince i hrvatskih sela i gradova, što po djelima pokazuju, kako - kada. . . . U stvarnosti sela i gradovi prezentiraju sebe po pojedincima iz svoje sredine. Daleko od toga da u Hrvatskoj nema „boljih i gorih“ sela i gradova s razlikom što su neka u planinskim predjelima, neka u ravničarskim a neka po otocima. Ali, naročito i u ovo vrijeme, misli se da su uzori uvijek odraz svojih djela. Kada bi bili samo prosjek kvalitete po mjeri čovjeka u Hrvatskoj uopće, uz specifičnosti sela i gradova, odnosno svih stanovnika u Hrvatskoj. . . bilo bi dobro.
Ovih dana Škabrnjani su ljuti na Marka Perkovića Thompsona iz Čavoglava jer im neće pjevati i uveseljavati, ih na dan sjećanja na žrtve, ukoliko mu ne plate 25 000 eura. Navodno je prošlih godina pjevao i za veće svote dok nije i pomoću Škabrnjana postao slavan, a sada im i dalje traži toliki novac, za polovicu svote koliko im traži Thompson, mogli bi i pristati izdvojiti. Navikli - pa što – na račun i zbog svojih mrtvih žitelja koji su nastradali. Nakon poznatih događaja tako predstavnici nekih mjesta i gradova stvorili su od svojih sela i gradova slučaj i žrtvu, privlačeći tako pažnju dobivali su materijalnu pomoć i razne privilegije. Dalje, umjesto rada, žele samo kruha i igara što bi im netko drugi plaćao, kao i do sada. Nažalost takvih obilježavanja po Hrvatskoj je toliko. . .
A takvi kao poslušnici svih gospodara kroz povijest obilježavali su razna stradanja. I u posljednjem, domovinskom ratu uglavnom žitelji iz puno mjesta u Hrvatskoj su se iznenadili da im se tako nešto dogodilo od bratskog naroda, zatečeni nisu se niti organizirali jer nisu ni očekivali da bi ih Srbi kojima su služili mogli iznenaditi - pamteći kako u II. svjetskom ratu svi koji su bili na strani okupatora - Srba kao janjičari su bili pošteđeni od četnika Sime Dubajića, četnika i OZNE.
Nisu vjerovali da bi moglo biti drugačije – i nisu znali da je okupator uznapredovao po stupnjevima, tako se kroz povijest i događalo da su janjičari okupatoru postali balast pa su kao takvi u pravilu na smetlištu završavali. Mještani iz nekih sela dok su četnici „oslobodioci“ ulazili u njihova sela širili su ruke prema svojim spasiocima koji su ih eto došli spasiti od ustaša. Tako poslije II. svjetskog rata samo četnici i njihovi pomagači imali su mirovine i sve beneficije, bez plaćanja glazbe uživajući u kozaračkom kolu. Zašto to sada više ne funkcionira neki se i danas čude - pa mjesto da ulože 25 000 eura u neku proizvodnju, voćnjak ili tvornicu, u dvojbi radije bi da im netko konstantno plaća i muziku. Utoliko su u pravu kada kažu da su neki „veliki Hrvati i pjevači“ uglavnom preko emocija i demagogije došli do kapitala za sebe.
Kao da se povijest ponavlja od kada je stradao kralj Zvonimir koji je „volio kavu“ i njegove žene Mađarice Jelene, preko koje je njen brat Koloman, da bi zaštitio svoju sestru porobio i zavladao hrvatskim narodom.
Marka kao pjevača „umjetnika“ propagira srpska i hrvatska televizija, svaka na svoj način. Dakle, što se glazba miješa s domoljubljem i nacijom – što vrijedi za osvojene ne vrijedi i za osvajače – na što su Hrvati navikli i tako prihvaćaju, i konstantno se čude, kada trebaju biti samoinicijativni i radnici . . . što je uvjet za biti svoj i dostojanstven. Treba znati! Ma sluge i glumci služe onima koji daju više bombona, o duši i bitnome ni riječi, jer se to njih i ne tiče. Samo kruha i igara, a ostalo ih ne zanima, za bitno se neće ni boriti, pa dok traje, o čemu i ne razmišljaju. Ne znaju povijest, a ne brinu za budućnost – mrvicu sada.
Navikli na „spasioca“ što ovaj narod nesvjesno i prihvaća. Opet po navici ne znaju da su im „spasioci“ pripremili Škabrnju i Čavoglave što im se dogodilo i u domovinskom ratu jednako kao i cijeloj Hrvatskoj. Hrvatski narod je kako do sada tako i sada žrtva nametnutih mu vlastodržaca i „predsjednika“. Evo isti se opet nameću s „rješenjima“, hoće oni ponovo biti u vrhu vlasti i riješiti sve probleme stilom, kako su rješavali i do sada. Opet bi nekog iz svojih redova umišljeni drugovi - suborci s Kočevskog roga, Jazovke, Bleiburga,sa spomenutim Dubajićem, Milkom, Titom, Đilasom, Rankovićem, Blaževićem i dr…očekuju da im hrvatski narod i dalje širi ruke pune cvijeća.
Jednako, procjena vrijedi i za vlastodršce hrvatskih pokrajina koje imaju u vrhu osobe za trošenje Hrvatskih materijalnih dobara, otetih na razne načine od hrvatskog naroda, uključujući i kredite kojima su opteretili hrvatski narod, sve za muziku sebi koju plaća hrvatski narod. Spomenutim kreditima nisu gradili tvornice i ulagali u proizvodnju pa im ponovno fali novac, ljute se jer im se ne pomaže, jer ih se kao ne uključuje u zajednicu naroda koji rade, jer im ti narodi koji rade više ne plaćaju za muziku kao do sada. Drugovi sa svojim savjetnicima emocionalno senzibiliziraju narod, kao da ne mogu shvatiti, ni govora da bi samokritički preuzeli odgovornost na sebe zbog nereda u Hrvatskoj.
Istina svaki Hrvat proporcionalno je odgovoran za narušeno opće dobro, bilo djelom bilo propustom, zato mu pripada da otplaćuje dio kredita.
Zašto Thomson na svojim nastupima Hrvate ne potiče i navikava na rad (izgradnju tvornica, obrađivanje polja, čuvanje i korištenje mora . . . ) i samopouzdanje, već na izljev emocija u pravcu kruha i igara, arene su već tu. Hrvati ovu slobodnu Hrvatsku mogu sačuvati samo pomoću reda, rada i discipline.
Tko su ti iz HDZ-a, SDP-a i HNS-a pojedinci u sklepanim grupama, koji nakon što su u Hrvatskoj sve devastirali, sada raznim demagogijama sebe opet ističu za predsjednike. Kako ih više nije sram pretendirati na časna i odgovorna mjesta.
Poznato je da primitivac zbog sebe hoće zauzeti najveće pozicije ispred općeg, dok u uređenim – kulturnim zemljama opće je ispred pojedinačnog. Eto zbog čega mafija i nered . . . pomoću pojedinaca iz vrha vlade . . . U Hrvatskoj i izgrađene arene su također zbog pojedinaca koji se koriste psihologijom za mase, pojedinci iz vladajućih garnitura uglavnom su sinovi i unuci bivših hrvatskih eksploatatora, koji se usude slaviti godišnjice stradanja Hrvata, stradalih od njihovih djedova i očeva.
Budimo realni i danas, uglavnom profesori, tajkuni i umjetnici također funkcioniraju (kao pojedinci) na frekvencijama kao kokoši koje im je odredila lisica ili zmija.
Kao i emigracija koja nije svjesna da ima slobodnu Hrvatsku i u koju se treba vratiti kada zaželi a ne da ih uvjeravaju i usmjeravaju neki novi stari hrvatski konzuli i stil Hrvatske bratske zajednice koja je stvarala Jugoslaviju.
Ubuduće, ulažite u život u Hrvatskoj!
Nikada nije kasno otpočeti živjeti uredno! Nakon konstatacije, hrvatska ognjišta treba čuvati od raznih uljeza koji bi i dalje urušavali, dok nismo dovoljno svjesni tko su. Utoliko hrvatski narod prepozna da ima nepozvane goste koji zauzvrat nište pomoću droge i dr… , svoje velikodušne ali i naivne domaćine, kakvi su uglavnom svi pošteni ljudi koji se dive čovjeku. Između ostalih upozoravaju i bivši politički uznici . . . (kao brižni), žrtve samo zato jer smo se kao domaćini osjećali Hrvatima.
Što je to antifašizam? Znaju li Hrvati kako su kroz povijest ocjenjeni svi, - izmi?
Ako prevaranti žele i dalje varati u Hrvatskoj trebaju znati da je antifašizam njihova konstrukcija odavno ideologija, a ideologija u nedostatku nove ideje doslovce postane smeće.
Ovo je hrvatskom narodu jasno jer su osjetili zamke . . . spoznali su kako im i danas pomoću propagande serviraju neke predsjednike o kojima se ništa ne zna ni o rodu ni o porodu. Baš zbog takvih kvaliteta i izbora poteklo je toliko hrvatske krvi i suza . . . Svi ti uljezi samo su uzrok zala koja su kroz povijest ništila život u Hrvatskoj. Pokazalo se da su u Hrvatsku došli zbog nečeg drugog a ne zbog dobra Hrvatima. Ti umišljeni, unijeli su u hrvatski ustav da samo oni mogu vladati Hrvatima. Dakle, umišljeni kao odraz smeća ideja, neće shvatiti da Hrvatima ne trebaju njihovi modeli smišljeni u mraku, da je to prošlost, a Hrvatima opomena, nakon1918., Blajburga, iseljavanja Hrvata i nametnutih ratova.
Do danas nije zaustavljen trend iseljavanja i uništavanja Hrvata na njihovim ognjištima. Perfidno pomoću droge zadnjih dvadeset godina Hrvata je više stradalo nego skupa u prvom, drugom svjetskom ratu i domovinskom ratu.
Ovu odgovornost „antifašisti“ neće preuzeti na sebe sada – iako su baš oni zaposjeli mjesta u vladi koja pripadaju časnim Hrvatima.
Uglavnom danas u Hrvatskoj vladaju strašila čudovišta koji se za nedjela i propuste štite nekim ispraznim terminom antifašizam. Suvišno je pričati o toj kovanici pod kojom se kao znakom i zamkom dogodio duhovni i fizički masakr hrvatskog naroda.
Ali svjedoci smo da su i njihovi sinovi i unuci zbog nezasitnosti zato prokleti, što je plaća za nevinu prolivenu hrvatsku krv i suze. Prokleti ne znaju da su po zlu žešći od svojih djedova i očeva, zapisano je da će prolivena (hrvatska) krv pasti kao teret kao opomena na njihove sinove i unuke što se i pokazuje. Dakle, prokletstvo očituje one koji nište život.
Krediti, droga i tiskani novac su im i dalje u funkciji za otkupljivanje hrvatskih ognjišta, a prokleti po djelima besramno koordiniraju iz sivih „hrvatskih“ zgrada i pomoću hrvatskih materijalnih dobara nameću Hrvatima vođe u skladu s ovim trenutkom.
ZATO OVAJ POKRET NAKON PRIJEDLOGA DA ISTAKNEMO SVOG KANDIDATA ZA PRESJEDNIKA HRVATSKE, PO ZAHTJEVIMA HRVATA I HRVATSKIH GRAĐANA POSTUPIT ĆE PREMA DUŽNOSTIMA.
U Zagrebu, kolovoz 2009. godine.

Dr. sc.Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj

Posljednja izmjena: 2009-08-06 07:05
Novosti - Život

Vaš komentar

CAPTCHA image
065535
free hit counter