# SPASIT ĆE NAS DJELA PO SPOZNA

SPASIT ĆE NAS DJELA PO SPOZNAJI

Logistika (materija) bez ideje je nemoćna – trula. Dok je ideja slika i prilika svakom čovjeku, tako da i demonstrira u svome vremenu i prostoru . . ., dužnost čovjeku radi uzornosti, generaciji i narodu, . . . svaka ideja ima adekvatno vrijeme i prostor i može se kao dobro razbuktati zbog, ali uz pomoć, adekvatne logistike koja ju mora pratiti, ali ne i obrnuto.
Dakle, ne bojte se! Ideje traže angažiranje, što život znači, dok vrijeme teče i život teče a čovjek i generacija trebaju shvatiti da su IDEJE kretanje = život = dobro.
Duša u tijelu (čovjek) može i treba, u vremenu i prostoru realiziranom idejom sebe unaprijediti, učvrstiti temelje za život.
Ovo vrijeme je za ovu generaciju pogodno za realizirati tj. uredovati u pravcu općeg dobra na hrvatskim prostorima prema dužnostima Hrvata (voluntarizam . . . , za Hrvate je . . . , zbog volonterstva . . ., samoincijativnog djelovanja).
Svaki čovjek i svaka generacija imaju svoje vrijeme, sa svim razlikama, čovjek po imenu je specifičnost i djela ga krase, da se zna u Hrvatskoj – na Zemlji – zbog osobnog udjela duše.
Čovjek kao pojedinac s imenom, kao i narod, treba biti dosljedan, za što je dovoljan uzor Stvoritelj brižan otac čovjeka – života, bez atributa. Stoga od Stvoritelja k Stvoritelju kao stvorenja trebamo biti zahvalni da kao generacija možemo afirmativnim participiranjem realizirati ideje, što je dužnost zbog uvjeta - životu.
Kako vrijeme stalno teče tako i prostor na kojem žive Hrvati treba stalno uređivati, prije svega čovjek treba stalno misliti ( Bog = misao = ideja ). A da bi čovjek na zemlji realizirao ideju treba mu pomoći zarađeno – logistika, pod kontrolom, jer pojedinac lako postane rob materije, jer nezarađeno uzrokuje nered, što se pokazuje i očigledno je baš sada u Hrvatskoj.
Sadašnji američki predsjednik je u pravo vrijeme na prostoru gdje obitava, djelovao i uz pomoć adekvatne logistike realizirao ideju, a što bi kandidati za predsjednika Republike Hrvatske trebali znati.
Dakle, samo iz ljubavi i po spoznaji Hrvat predsjednik spasit će Hrvatsku, ukoliko navikne Hrvata na red, rad i disciplinu, a što bi rezultiralo potrebnu životnu snagu. U Hrvatskoj je mjerilo natalitet – život, koji je danas u raskoraku s idejom, pokazuje se slabost naroda jer mortalitet hvata maha. Zato su uglavnom odgovorni boljševici koji su desetkovali hrvatski narod, a koji i danas podmeću zamke radniku i seljaku, novim metodama (drogom, . . . i dr. = mortalitet) ruše temelje i uvjete životu. Kao opomena ljudskom rodu, oni nište vrijednosti dok kalkuliraju samo zbog osobnih koristi a nikada zbog duhovnih vrijednosti, što priliči čovjeku. Dakle opredijelili su se za imati, a ne za biti i zato su propadljivi, dok čovjek po dobroj volji i pored žrtava ipak ih nadživi.
Umišljeni boljševici kao egoisti pomiješali su ruke i zaboravili koju je kojoj ruci Stvoritelj dodijelio funkciju. A ruke su u osnovi oruđa za dušu i tijelo, s podijeljenim ulogama za lijevu i desnu ruku. Tako lijeva ruka bi trebala skrbiti o logistici dok idejama treba služiti ruka desna. Bez pogovora desna je ruka u funkciji za dušu, dok lijeva u funkciji za golu egzistenciju, tj. tijelo. Ali naročito kod boljševika zavarani prividom često desna ruka se očituje za korist lijeve ruke, dakle za osjetilnu razinu skupa, u korist lijeve ruke, dok Stvoritelj i mi dopuštamo da tako griješe. Takvim stilom čovjek ili narod demonstriraju nered – nesklad, što im stvara patnju kao kaznu. Posebno su odgovorne institucije u kojima čovjek predstavlja religiju – koje su također podložne nažalost istim zamkama.
Život čovjeka se prepušta po varci lijevoj ruci kao da je ona na prvom mjestu, umjesto da lijeva ruka ostane na drugom mjestu i služi ideji, tu da stvara stvari a ne da čovjek zaboravi koja mu je lijeva, a koja je ruka desna. Očito tendencija u Hrvata je da obje ruke budu lijeve. Dakle, bitno se ne njeguje, već se ignorira život i nesvjesno suportira smrt, što znači da su svjetovna materijalna imanja prije života.
Planine i doline ostaju i nakon jedne generacije planine i doline, besmisleno je ako posluže samo lijevoj ruci kao zamka - čovjeku. Ta pomiješanost ruku, tj. kada nisu u funkciji po ulogama kako im je po Stvoritelju određeno, lijeva ruka po prividu po anarhičnoj i slobodnoj volji producira zlo, . . , sve u pravcu samo propadljivog, nesvjesna da je samo u funkciji materije i nije u funkciji života.
U Hrvatskoj je boljševika oko 10% , lako ih je prepoznati i otkriti ( kao robove u funkciji lijeve ruke tj. materije), ustvari danas kao i kroz prošla vremena nezasitni opiru se većini od 90% po cijenu života. Danas kao i uvijek proturiječe sami sebi gledano i iz kuta „demokratskih uređenja“, stoga im – treba odmah, odlučno odgovoriti i upozoriti bilo pojedinca ili grupu iz korpusa od 10%, tako da im to bude obvezujuća naredba,
jer riječ je između ideje i ljudi, ona ujedinjuje ili razdvaja, dakle može biti u funkciji za dobro ili zlo.
Po logici zdravog razuma – za život, imamo pravila za opće dobro po kojima treba funkcionirati hrvatski narod s odgovornošću svakog pojedinca zbog vremena koje je skoro izteklo. Ova pravila, zbog vremenske racionalnosti, trebaju postati navika, koja će po dužnostima, po djelima pokazati koliko je odgovoran svaki Hrvat ili građanin Hrvatske.
Gdje je nered, tj. neuredno življenje, tamo se to i očituje ali i razlog za uredovanje u pravcu skupljanja snage životu, neuredno iritira i uzima – snagu pa taj trend moramo zamijeniti urednim ponašanjem, zbog uvjeta životu što pretpostavlja angažiranje.
U ukupnom angažiranju hrvatsko svećenstvo kao promotori duhovnih vrijednosti imaju posebnu odgovornost, tako da zlo ne bi više preko lijeve ruke imalo svoje medije (po kojima se pokazuje) dok zastupa samo koristi, već da dobar duh upravlja – prezentira ljude i ističe vrijednosti, dok suportiraju za opće dobro – zajedništvo.
I ova generacija danas sebe pokazuje i prezentira preko života konkretno, bilo da istina pokazuje pozitivno ili negativno, što se uvijek poklapa sa stvarnošću. Dakle, nema više razloga da Hrvati mlate praznu slamu, koju im uvijek pripreme netko drugi dok zaustavljaju život.
Danas, iz korpusu od 10% predsjednički kandidati s maskama traže da im Hrvati daju svoj glas, o kojima ništa ne znaju. Drsko je i necivilizirano kada se kandidat za predsjednika Hrvatske ne predstavi Hrvatima i građanima Hrvatske svojom širom biografijom. Umišljeni vođe će otpasti jer Hrvati nisu više za takve šarlatane. Hrvatima sada i ubuduće baš to pravilo je i najvažnije pri odabiru predsjednika.

U Zadru, rujan 2009. Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha
i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - ŽIVOT

Posljednja izmjena: 2009-10-22 04:24
Novosti - Život

# 2012-02-10 19:37 - Nikhil

Aj’mo zjnedao. Ne mog’ da budem solo drinker, al’ s tebe mogu da pijem po želji. I da pevam, ako obećaš da nećeš da biješ kad čuješ. I neću Fatmu, ne se sekiraj, i ova šoferska može. I koj se moj ja smejem? Otkazala i ja&a

# 2012-02-11 04:31 - crhlruif

nobPaV rcrnlugdvxwf

# 2012-02-12 11:36 - mlbxfbxd

y75Ij8 , [url=http://lqoowqovvrkp.com/]lqoowqovvrkp[/url], [link=http://suahoncmhscn.com/]suahoncmhscn[/link], http://phyvshffptny.com/

# 2012-02-13 07:55 - truwhps

YBlcYF sqofhmnceuuy

# 2012-02-14 10:19 - dqqgcbl

8bpBQm , [url=http://npwehesxsnnu.com/]npwehesxsnnu[/url], [link=http://tfbmrxlfazlo.com/]tfbmrxlfazlo[/link], http://rmgvwdvrvkki.com/

# 2016-07-18 00:42 - Lisa

Shoot, so that's that one sussopep.

# 2016-07-18 01:13 - Chuck

Big help, big help. And suitvlaepre news of course.

# 2016-07-18 04:10 - Jenelle

Never would have thunk I would find this so inndbpeisasle.

Vaš komentar

CAPTCHA image
065535
free hit counter