# KADA ČOVJEK NE MISLI SAM SEBE

KADA ČOVJEK NE MISLI SAM SEBE NEGIRA

Kada čovjek ne misli, tada po osobnoj volji nije sa Stvoriteljem, Bogom, dakle nije, i to je razlog što griješi riječju, propustom i djelom. Zaboravi da samo uz svoga Stvoritelja čovjek pojedinac ili jedan narod jest – što znači život u beskonačnost.
Proizlazi po razlogu zašto čovjek umišljajući, luciferskom tendencijom, svojim kategoričnim suđenjem izdvaja sebe za odstrel. Dakle, da bi se čovjek mogao diviti treba sa svojim Svoriteljem živjeti, bez uvažavanja nečovjeka kao kategoričnog i nametljivog tutora. Gledano iz bilo kojega kuta, čovjeku može biti uzor samo Apsolut, kao i apsolutna garancija bez koje ne može biti - postojati. Nakon nereda i zaborava, po grješnosti mučeći se duša pita zašto sve to i sama odgovara u jednakoj patnji zato, što samo pokazuje da je u raskoraku sa Stvoriteljem kao apsolutnom spoznajom – jer se uzda u konačnu baklju umjesto u beskonačno svjetlo. Čovjek kada zaboravi misliti pita se, dok luta, gdje je, ne zna razlikovati dobro od zla, ni čuti glas Oca kao savjetnika.
Samo duša koja misli uvijek ima rješenje, na dlanu garanciju životu i ne treba pitati zašto i odgovarati zato. Izgubljena duša treba se vratiti na pravi put, otpočeti uredno živjeti.
Bez misli, riječi i djela kao i duša postanu hrđava, dakle sofisti od riječi po nedjelima postanu bestemeljni, slabost i mrak.
Evo razloga što je još uvijek i u Hrvatskoj tendencija sofista usmjeravanje neredu, ropstvu - što je jednako smrt, dok nude privid i bombone. To najbolje pokazuje demografska slika u Hrvatskoj, nema čovjeka na neobrađenim hrvatskim poljima. U agoniji, zalutali u mraku, u bunilu pitaju što je smisao življenja uopće, a svakoj urednoj duši je jasno da po uzoru na Stvoritelja čovjeku je dužnost biti uzoran na Zemlji,a što je dovoljno životu da ostane na pravom putu i čvrstim temeljima. Dakle, sluganstvo je balast u podsvijesti što treba izbrisati tako da se Hrvati misleći angažiraju i participiraju u apsolutnoj ideji, jer odsustvo misli odaje se na konkretnom planu, tj. kolapsom općeg dobra. Dakle, treba znati da uzornost pretpostavlja samoinicijativu što tvori i čuva samopouzdanje, vrijednosti vlastitog života, obitelji, općeg dobra, uopće čovjeka na Zemlji. Čovjek se po djelima, počevši od misli, osvještćuje - to je nužnost da shvati kako je sam svoj sudac ( sinteza misao, riječi djela). . . , i odgovoran, da ne bude opomena već da uzornošću iziđe iz mraka. I tako se vrati Svoritelju, Ocu po uzornosti kao smisao kojeg se ne može nadići po redu, niti ima razloga razdvajanju. Dakle, smisao je naviknuti se samokritički suditi sam sebi, a što znači obraćeništvo, tj. novi život za zahrđale. Uživati u ritualu čišćenja,veseliti se u centru Apsolutnog, što pripada svakom pojedincu.

U Zadru, studeni 2009 godine.

Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje
nataliteta u Hrvatskoj – ŽIVOT.

Posljednja izmjena: 2009-11-18 10:01
Novosti - Život

# 2011-05-19 22:17 - Madge

That's way the bsetset answer so far!

# 2011-05-20 12:37 - dnypygigybu

XuaioE fqkyjvzflrdx

# 2011-05-22 11:43 - mbwusxf

vSyyZ8 , [url=http://sraqqompaxzl.com/]sraqqompaxzl[/url], [link=http://rkfhblwcbsuy.com/]rkfhblwcbsuy[/link], http://owcqpelmbcyf.com/

# 2011-05-27 07:17 - jovvkc

FQSKYg hichfjsijiia

# 2011-05-30 10:51 - erediabixr

IOjREu , [url=http://nzviiednvogz.com/]nzviiednvogz[/url], [link=http://xkejrvxbijdo.com/]xkejrvxbijdo[/link], http://pqfcgyeqekdy.com/

# 2016-07-18 00:49 - Dollie

This piece was a lijaefcket that saved me from drowning.

Vaš komentar

CAPTCHA image
065535
free hit counter