# HRVATI MORAJU ČUVATI SVOGA

HRVATI MORAJU ČUVATI SVOGA
PREDSJEDNIKA KAO INSTITUCIJU – HRVATSKU

Predsjednik hrvatskog naroda, u ova vremena uglavnom je odraz Hrvata. Dakle, kako su Hrvati, kao i ostali narodi na Zemlji, specifični, prema spoznaji hrvatski narod izabrao je adekvatna predsjednika, a što je tendencija prema dobru. Ma tko to bio kritičar sa strane, hrvatskom narodu ne može sugerirati nešto bolje nego što to mogu odabrati Hrvati, jer duh hrvatskog naroda specifičan je od Iskona, kao što je specifičan i svakog drugog naroda, zato ne treba za uzor niti jedan narod, dovoljan je Bog.
Sofisti manjim argumentom Hrvatima serviraju nebitno da bi zamaglili bitno. Doslovno na sceni su šablone iz prošlosti pomoću kojih su eksploatatori iscrpljivali hrvatski narod.
Posebna je tema da se u nekim zajednicama predsjedničko mjesto može i kupiti. . . , što ovisi o spoznaji jednog naroda. Kategoričnost je svojstvo samo Stvoritelja – Apsoluta koji svome stvorenju nudi slobodu prema njegovoj zasluzi - specifičnosti života. Ipak, koliko god Hrvati bili samokritični i kritičari, za konstatirati je da danas Hrvati imaju za predsjednika znanstvenika najvećeg do sada. Dakle, nadamo se da će kao takav znati u ova vremena odabrati i prave savjetnike s kojima će tako odolijevati prividima, te da će predsjednik kao institucija uz pomoć Hrvata i ostalih građana u Hrvatskoj, unaprijediti uvjete životu u Hrvatskoj. Ako je natalitet pokazatelj zdravlja u Hrvatskoj onda je na ovim prostorima zlo doista evoluiralo, a koje u ime života treba zaustaviti svim sredstvima. Kako je evolucija ta koja izazove revoluciju kao odraz nereda – zla, tako evolucija kao odraz reda po spoznaji nagrađuje zadovoljstvom, tj. kvalitetnim životom. Hrvati predsjednika kao instituciju trebaju čuvati i ne dozvoliti nepozvanim lutalicama tendenciozno procjenjivanje hrvatskog predsjednika, ne smije se više Hrvatima dogoditi slučaj kralj Zvonimir, a nakon čega se Hrvatska postupno rasipala.
Sada imamo svoga predsjednika, prema spoznaji se pokazuje da je hrvatski narod evoluirao u pravcu dobra, a što je dodatna odgovornost sadašnjem predsjedniku u službi hrvatskom narodu. Hrvatski predsjednik kao znanstvenik zna da je jedan narod žrtva evoluiranog zla, naročito kada okupator – eksploatator neredom dovede naivan narod u poziciju da ga eksploatira, jer porobljeni narod dok se mogao oduprijeti zlu nije bio samokritičan.
I danas lutalicama – sofistima, koji dolaze u Hrvatsku sa svih strana svijeta, kao najveći adut u rukavu jest prazna priča, kojem dodaju maloumne Hrvate (janjičare) . . . , potom blefirajući sjednu za stol kockati se s Hrvatima za njihova konkretna polja, šume, more . . . Prema katoličkim mjerilima i hrvatskoj tradiciji Hrvatu je teško pojmiti da tako netko u tuđoj kući može biti drzak, da je gost varalica, neradnik, kvaziintelektualac „površno svestran“, plačljiv . . ., da su sva njegova brojna oruđa usmjerena da dobije materijalna dobra, što se Hrvatima na žalost kroz povijest tako često događalo. Dakle, sofisti svojim slabijim argumentom – praznom pričom pobjeđuju jači argument, nakon čega mogu konstatirati da u kocku nisu uložili ništa, a da su odnijeli iz Hrvatske sve.
Sadašnji hrvatski predsjednik kao znanstvenik, ali i kao institucija, trebao bi imati sve na umu i sofiste kao opomenu hrvatskom narodu od kojih će ubuduće čuvati Hrvatsku kao samostalnu – slobodnu državu. Posebno ne smije dozvoliti da mu lutalice podvajaju hrvatski narod, dok je hrvatskom narodu zavjet da pomaže i čuva svoga predsjednika, dakako bez tutora sa strane.
Sofisti se, novim stilovima, udružuju dok se kockaju za tuđa materijalna dobra i smišljaju kako bi preko poreza – harača hedonistički i dalje orgijali pored osiromašenih Hrvata. Koja diverzija i inverzija . . . , umjesto da se baš pomoću poreza zaustavi njihova grabežljivost . . . , da pokažu jesu li platili porez hrvatskoj državi za jahte koje su stekli u mraku, preko noći u zamjenu za svoju maglu. Dobro je što je sadašnji hrvatski predsjednik i pravnik – znanstvenik koji će znati i kaznenim pravom uspostaviti red, i očistiti hrvatska dvorišta od tendenciozno zlobnih sofista. Kroz cijelu povijest u Hrvatskoj sofistima su bili najviše krivi oni koji su stršili po spoznaji. Zato neka ne čudi Hrvate što se toliko napada sadašnji predsjednik koji praktički nije niti započeo svoj mandat. Zapravo, jasno je da je meta hrvatski predsjednik kao institucija koji je okupatorima – eksploatatorima smetnja, kao što su Zrinski i Frankopani bili smetnja austrijskom carstvu.
Dakle, da Zrinski i Frankopani nisu bili toliko pismeni ne bi niti stradali.
Dovoljno je vidljiva zavjera u Hrvatskoj i preko banaka kojih su vlasnici sofisti, čoporativno udruženi u skladu s vremenom, zasjeli za stol pa se kockaju za hrvatska materijalna dobra, donijevši za ulog samo maglu koju kao manji argument blefirajući pretvaraju u veći argument, tj. uzimaju i devastiraju osnovno - uvjet životu Hrvata u Hrvatskoj. Stoga sadašnji hrvatski predsjednik neka bude zbir savjetnika, a savjetnici predsjednicima zadnjih dvadeset godina neka budu opomena hrvatskom narodu. Dok se hrvatskog predsjednika kao hrvatsku instituciju tendenciozno napada, što je pokazatelj da bi mogao biti dobar predsjednik, ako se sjetimo hrvatske povijesti - Hrvati imaju razlog za veselje.

U Zadru, veljača 2010. godine
Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha i
poticanje nataliteta u Hrvatskoj
ŽIVOT

Posljednja izmjena: 2010-05-14 10:03
Novosti - Život

# 2011-05-19 20:10 - Krystalyn

Cool! That's a clever way of looinkg at it!

# 2011-05-20 12:20 - ryehyw

C49NOG gddoougoyosc

# 2011-05-22 11:37 - chaonczfxms

63HqJi , [url=http://sllzropwisxa.com/]sllzropwisxa[/url], [link=http://lxovyhoghyxb.com/]lxovyhoghyxb[/link], http://serdafagwncn.com/

# 2011-05-27 06:26 - mbnupcuvjjc

ZYRpbb zmlasctejvza

# 2011-05-30 10:59 - kigomo

AVTTek , [url=http://sdhreikpzose.com/]sdhreikpzose[/url], [link=http://ecrkznoshlyq.com/]ecrkznoshlyq[/link], http://fmxlgbjyvbaw.com/

# 2013-01-16 06:30 - Menix

Full of salient points. Don't stop bielvieng or writing!

# 2013-01-17 03:06 - lmhtyvgwou

R4ypm9 wuhrhlucriuv

# 2013-01-17 07:32 - qknjzxl

buzaa2 , [url=http://yuthstzjrzrg.com/]yuthstzjrzrg[/url], [link=http://fwnndwmgyemz.com/]fwnndwmgyemz[/link], http://knjyhprvwtpb.com/

# 2013-01-18 08:03 - foezjrvjhx

zX2Kee llrunqgeblhh

# 2016-07-18 01:01 - Koyie

It's really great that people are sharing this intoimafron.

# 2016-07-18 01:28 - Prue

It's a plareuse to find someone who can identify the issues so clearly

Vaš komentar

CAPTCHA image
065535
free hit counter