# HRVATSKI ČUVARI ODRAZ SU MUDR

HRVATSKI ČUVARI ODRAZ SU MUDROSTI VLADARA

Čovjek na Zemlji, kao odraz reda (uvjeta) i čuvar života (samoga sebe), svojom urednošću pravedno zaslužuje uspone i padove svoje zajednice, kao i osobno zadovoljstvo.
Dakle, a što je čovjek nego medij, reda ili nereda, čime demonstrira svoju kvalitetu po djelima. Pravi čuvari države podržavaju život u beskonačnost, bude novo, bolje, kao takvi su uvjet opstanka zajednice, odraz su vladara (mudrosti), što se ogleda preko reda ili nereda.
I tako na Zemlji kako kome odgovara, kako se kome čini tako i čini.
Dakle, po slobodnoj volji, od Adama pokazalo se da je čovjek sklon neurednom ponašanju, da je pokvarljiva roba, što je zapravo luciferstvo, sa svojom bakljom i temeljima od magle i paučine koje bi se tendenciozno širilo do propasti. Čovjekova volja i želja pozivaju i biraju gdje, što i kada, one koje bude ili uspavljuju čovjeka. Luciferstvo je zasljepljivanje koje čovjeka iscrpljuje, način da mu prevarom uzme slobodnu dušu, jer s vladarom koji zastupa državu nije tako dogovoreno, da na kraju u vlastitoj zajednici ne dobije čak ni tjelesnu zaštitu. Tako neodgovoran i loš koordinator, preko državnih institucija pokazuje svoje neznanje. A kada čovjek uvidi ovu varku u svome dvorištu, ne može se iščuditi koliko je preko medija bio omačijan. Oni koji su pali po prividu (podzemlje) znaju da čovjeka pomoću medija mogu naviknuti za sebe zbog svojih interesa (danas u Hrvatskoj uglavnom podzemlje kontrolira medije), čega vladar i čuvari zajednice kao da nisu svjesni. Dakle, danas pomoću medija na Zemlji (posebno u Hrvatskoj) netko se angažira za vrijednosti, a netko za osobne koristi.
Vladar je uvijek odgovoran po dužnostima (ako izostavlja samokritičnost, u službi je privida) i evo odgovora čovjeku - koji stalno pita i stalno zaboravlja što je red, a što je uzrok nereda, dok pleše u getu, iako može vidjeti da je život i zadovoljstvo odraz reda, dok je zlo posljedica nereda. Kada djela bilo kojeg dužnosnika vlasti proturječe, a naročito predsjednika, institucija za opoziv automatski treba profunkcionirati radi smjene.
Dakle, mazohizam zajednice je umor, što je odraz nereda, vladara i institucija kojima on upravlja.
Promotrimo li u Hrvatskoj nametnuta „pravila“ jednako je nered danas na hrvatskom prostoru. Čovjek zavaran prividom, iz neznanja truje međuljudske odnose, jer dobri odnosi osvješćuju pa postaje normalno da čovjek u vlastitoj zajednici bude čuvar (policajac) općeg dobra, kao uvjeta zadovoljstvu.
Nevjerojatno da i neki hrvatski znanstvenici u ime nezaslužene slobode podcjenjuju red kao uvjet životu u hrvatskoj zajednici, što proturječi logici zdravog razuma, kada se zna da nema slobode čovjeku dok se tolerira nered, osim što se tendira k neosviješćenoj anarhiji, koja tvori dekadenciju društva. Dakle, sloboda je zaslužena nužnost, odraz je reda, tj. afirmativnog ponašanja i barometar života, ukoliko nije zaslužena slijepa je i čovjeku je teret.
Kada pribrojimo i liberalne vjetrove sa strane u Hrvatskoj, iz nekih dijelova svijeta, koji opravdavaju nezasluženu slobodu, samo zbog svojih interesa i potreba, nered je na djelu. Kao posljedica i žrtva je hrvatsko društvo pod pritiskom kakvo se i demonstrira. Čudno, oni kojima dozvolimo, koji nam propisuju recepte imaju dvostruka mjerila pa ih na vlastite zajednice i ne primjenjuju, isti znaju da se državu čuva, jer vlast je prolazna. Svi pojedinci tih naroda su čuvari (policajci) svoje države - što je i normalno, dok brane svoju državu okrutniji su deset puta od Hrvata i hrvatske službene policije dok brane Hrvatsku. Zato je u Hrvatskoj nerad i nered, a „savjetnici“ sa strane zadovoljno trljaju i peru ruke od odgovornosti dok imaju interesa - koristi. Liberalno – svjetski savjetnici baš zato Hrvatima umanjuju i omalovažavaju ulogu koja pripada policiji. Pomoću svojih tajnih društava u Hrvatskoj regrutiraju kvazi intelektualce i adekvatnu policiju za održavanje stanja kako im odgovara, na koje se treba naslanjati hrvatski vladar, što proturječi spoznaji.
Uvijek kada Hrvati sa srcem čuvaju Hrvatsku, ovosvjetski „savjetnici“ prozivaju nas kao ekstremne, nepozvani - nametnu se kao suci. Eto koliko su „kulturni“ kada su u pitanju ljudske vrijednosti - ali su kao zlo i posljedica nereda na teritoriju, što njima eksploatatorima odgovara. Zlo koje kao odraz nereda se začne u glavi vladara kako onog tko vlada jednim narodom tako onog tko napada jedan narod zbog materijalnih bogatstava.
Redarstvenici! Kada nema čudoreća nema niti budnosti, padne se po iskušenju, pa uljezi dok orgijaju razaraju vam ognjište.
Zato, dok teće život – čuvari su budni, uvijek u obrani reda, dobra – života. Branitelji - čuvari moraju biti uzori, odoljeti iskušenjima kako ne bi bili svrha sami sebi, a što je najveći uzrok nereda. Svaki pojedinac vlastite zajednice dok čuva opće dobro, svoj narod, najbolje čuva sebe, jer egoizam pojedinaca porobljava vlastiti narod kao okupatori, što nije u redu. Čovjek mora biti budan, raditi i za sebe sam zarađivati, a ne razarati opće i otimati nezarađeno. Dakle, tko ne radi, laže i krade, uvijek će raditi zlo i tu je odgovor – kako i zašto se zlo javlja kao posljedica nereda, tj. nerada.
Usklađivanje sudbina po djelima, koju tvore i Hrvati, za sada je odraz dovoljna razloga po redu ili neredu. Ovisi koliko su sami sebi svrha, ili koliko se nesebično angažiraju za zdrave međuljudske odnose, a što je uvjet za opće dobro i najbolji način za sebe, a nagrada po djelima slijedi adekvatno. A tako uvijek i za svakog, pravilo je od vrha do. . . u hijerarhiji, uredno natjecanje u vlastitoj zajednici, način je u pravcu života – zadovoljstva.
U Hrvatskoj je evidentno koliko jesu ili nisu institucije koordinirane od vladara, koliko jesu ili nisu svrha same sebi. Koliko je vladar - koordinator institucija u stanju pravdati svoje postojanje (funkciju) zbog naroda za koji je odgovoran. Proizlazi da čuvari, svaki pojedinac zajednice na terenu pokazuje koliko je svrha sam sebi i zajednici balast, gdje je tu opće kao smisao (narod), samokritika - odgovornost. Doista, proizlazi kakav je predsjednik, takvi su i čuvari, a što se vidi u državi, koliki je red u hrvatskoj zajednici.
Predsjedniku Hrvatske Ivi Josipoviću
Predsjedniku Hrvatske vlade Jadranki Kosor
Ministru Unutarnjih poslova RH Tomislavu Karamarku

U Zadru, travanj 2010.

Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog
duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj -
ŽIVOT

Posljednja izmjena: 2010-05-14 10:20
Novosti - Život

# 2010-06-13 10:03 - Ivan

Oprostite. dr. sc. Ilija Barjašiću, ali ovaj Vaš članak jednostavno nije moguće čitati. Vi ste svoje misli zabilježili onako kako su Vam dolazile na um nimalo ih ne discipliniravši niti logički sredivši. Zbog toga Vam je članak u velikoj mjeri naporan za

# 2011-05-20 13:27 - Vianca

Ppl like you get all the brains. I just get to say thanks for he awnesr.

# 2011-05-21 06:02 - kpdfpaoa

TiCQYk qepxzuhrbhkl

# 2011-05-23 09:35 - ecyyafxupp

S1Uz4t , [url=http://ezfoetxvywpr.com/]ezfoetxvywpr[/url], [link=http://dsarvttnfkme.com/]dsarvttnfkme[/link], http://ldktprabygpx.com/

# 2011-05-27 09:28 - xyusmrossxr

ltPm39 ffnrbarortiy

# 2011-05-30 12:23 - nctxuoavx

ggY8RA , [url=http://syxntkbauwth.com/]syxntkbauwth[/url], [link=http://kltafxlbxiir.com/]kltafxlbxiir[/link], http://iulrnaepaayk.com/

# 2016-07-18 00:55 - Affinity

That insithg's perfect for what I need. Thanks!

Vaš komentar

CAPTCHA image
065535
free hit counter