# Lustracija i obraćeništvo

Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život
Stalno će poticati i angažirati Hrvate oko osvjetljavanja i navikavanja na osnovne vrijednosti za život u Hrvatskoj. Za očuvanje i unaprjeđivanje života – a samokritika će nam biti polazni poticaj u budućnost.
Od prošle 2006. imamo za lustraciju poticaj Vatikana, zatim zemalja u Europi – što nas može inspirirati za život koji priliči čovjeku. Ali već se pojavljuju kočničari ovoj inicijativi kako neki vlastodršci tako i pojedinci katoličke crkve u Hrvatskoj (čini nam se baš oni na koje bi se lustracija najviše odnosila). Dakle, mjesto da potiču, oni pravdaju sti iz prošlosti – jednu pogubnu šablonu za življenje u Hrvatskoj, a to se odrazilo i dalje odražava negativno za hrvatski narod.
Spomenuti kočničari u hrvatskoj zajednici zavarani su prividom – materijalna bogatstva ih zasljepljuju, nezarađeno materijalno se ne može kontrolirati i obično ozlijedi dušu. Isti da bi prikrili istinu kao grješnici podmetnuli su UDB-u kao tajnu policiju Srbije, okupatora – eksploatatora Hrvata.
Hrvati doušnici UDB-e i KOS-a i inih srpskih institucija nesvjesno pridaju sebi neku čak i važnost, koju im okupatori – eksploatatori njihove vlastite zajednice kao žrtve, dodjeljivali i nagrađivali ih mrvicama.
Ako nisu u svome narodu kvaliteta i uzor kako bi bili u zajednici kojoj ne pripadaju, što su im Srbi i pokazali memorandumom SANU 1990.-ih godina izbacivši ih iz svojih institucija, na njihovo veliko čuđenje.
Nakon što su poslužili, vratili su se u svoju Hrvatsku zajednicu k majci koja oprašta, ali koja zna kakve je kvalitete svako njezino dijete.
Smisao je obratiti se životu – istinskim obraćenicima pripada budućnost, dakle novi život.
Danas stanje na terenu u Hrvatskoj je odraz hrvatskog duha, a samo može biti alarmantna pouka, što je Pokret za preporod hrvatskog duha prepoznao kao inverziju duhovnog i materijalnog, te uočio diverzije koje se konstantno izvode na hrvatsko biće.
Stvoreni uvjeti i odnosi su razlog neprirodnog ponašanja Hrvata – prije svega onih, na većim dužnostima u vladinim institucijama.
Tako da po izboru volje duhovno se potiskuje iza materijalnog, nema odgovornosti što zahtijeva budućnost, tj. život.
U Hrvatskoj je tendencija umirovljivanja i rasprodaja vlastitih ognjišta čime se zadovoljava gola egzistencija jučer i danas, A SUTRA? Život na Zemlji se zaslužuje do vječitog.
Tko je na strani dobra – taj se kreće i radi, živi kao čovjek, golu egzistenciju pretpostavlja – ima je, ali ima i dušu na prvom mjestu. Pokretu za preporod duha je jedan od ciljeva razotkrivanja diverzanata na život mladih Hrvata, onih koji ih stimuliraju prividom, nekim mirovinama koje ih čine nepokretnima i takve ponižene šalju u smrt, a smrt je odraz – zla duha.
Dakle nagrade su uvijek adekvatne po djelima duha – čega mnogi nisu svjesni i kockaju se životom.
Ostaje nam lustriranje kako bismo više odolijevali iskušenjima!
Dr.sc. Ilija Barjašić

Posljednja izmjena: 2008-11-22 06:25
Novosti - Skillers

# 2016-07-18 01:32 - Gracye

Not bad at all fellas and gaalsl. Thanks.

Vaš komentar

CAPTCHA image
065535
free hit counter