# HRVATSKA KAO NASLIJEĐE HRVATI

HRVATSKA KAO NASLIJEĐE HRVATIMA
HRVATSKU UNAPRIJEDITI A NE RASPRODATI

Hrvatsku smo naslijedili od naših pradjedova, dobili smo svoje kao potomci Hrvata. Naslijedili smo i zato što su i u olujama uspjeli sačuvati za nas i zemaljske uvjete životu. Dakle, Hrvatske zemlje imamo kao naslijeđe, tj. uvjete životu, da dalje kao narod živimo i življenjem, tj. žrtvovanjem unaprijedimo te predamo svojim potomcima, i zato djedovinu, temelje svoje ne smijemo rasprodati.

Danas, nesvjesno, Hrvati olako rasprodaju zemaljsko kao i duhovne vrijednosti, ne znaju da tko ne radi i ne živi, pa zato ne treba i nema budućnosti što se odabire po vlastitoj volji, a to se adekvatno pokaže. Pojedinci kao i narodi nesvjesno ruše uvjete i osnove, tj. protive se životu zbog nezaslužene gole egzistencije - materije, koje po tim osnovama nikada nikome i nije bilo dovoljno.

Uglavnom, Hrvati su tendenciozno zavedeni uljezima i varalicama koji ih tako nište. Dakle, nakon neuredna življenja, nesvjesno čovjek sam sebi počupa svoja korijenja potom nestabilan, ustvari dezorijentirano životari, pojavljuje se kao trulo zlo pa više ne shvaća razliku između oca i sina. Danas, više nego ikada kroz povijest, život se ne njeguje, tj. ne živi i nije zbir ljepote i dobrote kao odraza života. Kakva je to ljepota i dobrota skupa ili pojedinačno kada se život ništi, očigledno život je meta između dobra i zla?!

Hrvatski narod treba shvatiti da okupatori kao posrnuli robovi materije, dok osvajaju jedan narod, ponajprije uništavaju sve što je s nacionalnim predznakom i imenom.

Očito, Hrvati imaju u vlastitim redovima svojih neredom pijano otrovanih – predstavnika. Sreća je što smo kao narod napokon realno – samokritični pa nam doista ne trebaju i usahli uljezi iz Afrike i Azije koji lunjaju po Hrvatskoj jer su i sami sebi počupali korijenja, svejedno da li su Arapi, Azijci ili ... koji god kad nam smetaju. Dakle, po razlozima Hrvati su se otrijeznili, pa imaju novu priliku slaviti i živjeti život u Hrvatskoj. Dakako, prema zasluzi – sudbini Arapi su posađeni u pustinji, kao i Australci u Australiji da žrtvovanjem zasluže za život, a ne da postanu beživotna suha ružna stabla, koja nisu prožeta živim duhom.

Dakle, bez duha čovjek postane ružan, što svaki pojedinac svojom formom i sadržajem pokazuje kao opomena . Spodobama je ostalo da uvjeravaju i varaju pomoću svojih maski, što rade u agoniji - paklu, istina ih iritira.

Prema slobodnoj volji tko želi mrtvu materiju, opredjeljuje se, pa se po želji beživotna materija i nametne, a tko je shvatio sebe, tj. život prema napuhanoj materiji ponaša se ironično. Uništavati živog čovjeka zbog mrtve materije apsurd je koji vuče u besmisao. Dakle, eto zašto čovjeku život nije zaštićen, jer je zaboravio pravila koja su mu zapisana u duši, zaboravio je najbitnije Stvoritelja i uvjete na zemlji, i zato i sebe, i sudbinske uvjete životu. Očigledno, sami protiv sebe - Hrvati ne štite djecu - budućnost – život, lijepo i dobro, jedno - smisao - zadovoljstvo.

Prebiranjem kroz povijest, svi su razlozi ispunjeni po kojima su Hrvati izazvali svoje životne prepreke, tj. posljedice samo zato jer nisu poštivali zakone života, zaboravili su da je život alfa i omega, bez atributa i obmana sofista; koji su i Sokrata pokušali zanijekati dok ih je upozoravao da će ih oslijepiti po prividu mrtva materija.

Usporedimo li staru Grčku s Hrvatskom danas, dok je bilo reda bilo je i života. Zavarani prividom posrtali su stari Grci kao i Hrvati danas. Jedno vrijeme stari Grci su znali da su dobro i lijepo po Stvoritelju obilježja života i življenja, čovjek i radi osobnog zadovoljstva preko djece treba ulagati u budućnost, način kako se najbolje ulaže u zemaljske uvjete radi života na Zemlji. Grci zbog Helene kao jedinstva lijepog i dobrog, tj. grčkog općeg dobra, živjeli su uzorno, dok je bilo tako smisao se nije zaobilazio, sve se postizalo u ime života samo žrtvovanjem.

Hrvati su omalovažili žrtvovanja i odgovornost za život, pa se i danas očituju potresi i razdvajanja u obiteljima po cijenu života, čime se narušava opće dobro. Poljuljane vrijednosti posljedica su nezahvalnosti prema životu i određenom podneblju za Hrvate, čime se stvorilo - slijepilo koje vodi život pred provaliju. Doslovce, po navikama Hrvati su protiv sebe, jer se na vlastitom ognjištu služe šablonama okupatora – lutalica suhih korijenja.

Uvijek, lijepo i dobro odraz su same ideje, zapravo život, život koji zahtjeva konstantno žrtvovanje, samorealiziranje i potvrđivanje. Odvajanje od ideje posljedica je egoizama, eto zašto egoist odvojen od Boga, Stvoritelja nema ideje, nije sposoban ni misliti ni živjeti, jer je Bog – ideja – misao – život. Egoisti oslijepe i završe u provaliji, i kad su predstavnici jednog naroda kojeg uvijek dovode do provalije.

Dakle, prokletstvo nastaje zbog nezahvalnosti za život, kada čovjek pored vlastitog oca traži sebi oca, pored domovine u kojoj treba raditi i živjeti traži podneblje gdje bi varao i ne bi radio. Ipak i pored slaba čovjeka život je zauvijek po Stvoritelju zaštićena konstanta za ravnanje u borbi protiv zla.

Egoistima zbog nereda ljepota i dobrota izmiču, jer ne slijede svjetlo - ideju, a ideja je moderator života u kretanju. Opasno svojstvo ograničena čovjeka je zavist kao posljedica egoizma, a čime čovjek reducira sebe na suho stablo bez korijenja, pa nije u stanju više vidjeti i poštivati život u cjelini, ne bi dozvoljavao rast i život ostalima, jer svi bi morali biti i više suhi i slabiji u svakom pogledu od njega.

Želimo pokazati zašto je hrvatski narod kroz povijest doživio elementarne nepogode, koje još nije sanirao, žrtvovanje i pravda su i dalje u raskoraku, znači da nije uspostavljen red kao generator snage i kao uvjet čovjeku – životu. Nije i ne može se sanirati šteta sve dok se ne shvati da je življenje čovjeku odraz reda koje je prema zaslugama pravedno; Ideja – Misao – Stvoritelj, da je ljepota i dobrota jedno kao zbir, što čovjek nužno i konstantno mora njegovati; ognjište i domovinu žrtvovanjem čuvati i unaprjeđivati.

Lutalicama – uljezima kao nepozvanim gostima, koji su sami neredom počupali svoja korijenja nije im vjerovati da bi bilo što pozitivno doprinijeli hrvatskom općem dobru. Samo su tendenciozni sa svojim bakljama, isključivo zbog hrvatskih materijalnih bogatstava – hrvatskog podneblja, nametljivo i lukavo, i kada Hrvati od njih ne traže savjete, prebrojavaju – mute hrvatsku čistu vodu, sugeriraju bez srama koji bi i kakvi pojedinci - kipovi trebali vladati Hrvatima u Hrvatskoj. Čovjek nije fikcija, čovjek jest zbir ljepote i dobrote, odraz svojeg Stvoritelja – Oca, suprotno po inverziji postane ružan, po zasluzi zavaran prividom, dok se ne obrati i otpočne uredno živjeti, dok ne spozna da je odraz pritiska materije.

Dakle, život je kretanje – akcija, što treba cijeniti i Hrvatsku čuvati kao opće dobro za život naroda, a pokazatelji su i ogledalo jednog naroda - obrađena polja, i stalna brižnost od sjetve do žetve, jer raditi jednako je živjeti, dakle raditi i rađati veselje je i smisao čovjeka.

Hrvati više ne smiju dozvoliti da su u hrvatskoj vlasti na marginama hrvatski patrioti, jer i samo jedan hrvatskih patriotski marginalac bolji je za hrvatsko opće dobro od svih skupa lukavih uljeza, predstavnika eksploatatora Hrvata.

U Zadru, kolovoz 2011. godine

Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha
i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - ŽIVOT

Posljednja izmjena: 2011-08-05 17:03
Novosti - Život

# 2011-09-20 06:00 - Keyon

Too many complimntes too little space, thanks!

# 2011-09-20 09:20 - hzadwekk

9hiLj8 khscxhzyeepa

# 2011-09-23 05:14 - enfgqhjc

HRNyRS , [url=http://uczrsjrbjibj.com/]uczrsjrbjibj[/url], [link=http://sqiyunxjhrof.com/]sqiyunxjhrof[/link], http://wvvrewawsdma.com/

# 2011-10-03 10:01 - hheejjiwmfe

Rpb6Sd , [url=http://kmzcsxqyfuws.com/]kmzcsxqyfuws[/url], [link=http://mdaibmzgubht.com/]mdaibmzgubht[/link], http://iyafhamsutjs.com/

Vaš komentar

CAPTCHA image
065535
free hit counter