# ŽRTVOVANJE ILI ŽRTVE

ŽRTVOVANJE ILI ŽRTVE IZBOR JE HRVATSKOG NARODA

Čovjeku, žrtvovanja ili nežrtvovanja određuju pravila i uvjete u vlastitoj zajednici. Prema očiglednom i prema spoznaji, pretpostavlja se da je čovjek odgovoran i ne bi se smio skrivati – biti parazit, jer baš tako najlakše postane žrtva. Najčešće je takvom ponašanju uzrok gola egzistencija koju treba pretpostaviti, jer puka osjetilnost svojstvo je životinje, a svojstvo čovjeka je razum, pa dok se radi kruha ima. Samom golom egzistencijom čovjek nije zaštićen, naprotiv izopćen je po slobodnoj volji pa i ne vidi realno, ostane bez hrabrosti pa mu strah pomuti dušu. Tako i hrvatski narod zbog nežrtvovanja za opće dobro postaje žrtva.
Također i hipnotizirani, okamenjeni hrvatski „intelektualci“ vegetiraju, dok žive po akademijama. Očigledno, ne krasi ih hrabrost! Umišljeni, hrvatski „intelektualci“ naviknuti očekuju da ih netko drugi hrani i brani. Kao da ne znaju da znanstvenik polazi od promatranja, odlučan … dolazi do rješenja kao smisla koje potiče i unaprjeđuje uvjete životu narodu svom. Hrvatski „intelektualci“ uglavnom naviknuti pod pritiscima, samo su „intelektualci“ zato i ne mogu biti realno samokritični, a niti kritičari. Nisu svjesni da kada u jednom narodu zakažu „intelektualci“ da je isti narod obezglavljen i najčešće žrtva.
Hrvatski „intelektualci“ i danas, uglavnom, su na raspolaganju kao servis okupatorima, ne žrtvuju se pa i zbog njihove pasivnosti narod trpi žrtve. A narod kada se oslanja i bira „vođe“ iz redova „intelektualaca“ završi tragično, jer bira po „djelima kvalitetne“ vođe.
Znakovito je i apsurdno što Hrvati više ne žele izlaziti na izbore i birati …. Zašto i što očekuju? Nisu svjesni da su robovi navika pod stoljetnim pritiscima od kojih se dodatnim angažiranjem moraju odviknuti, jer je u pitanju i biološki opstanak. Dakle, ispunio se dovoljan razlog jer su se Hrvati odvikli od žrtvovanja za život, život koji jest, pa su nesvjesno žrtve kao posljedica pasivnosti. Dakle, tko se ne žrtvuje dnevno živi u neizvjesnosti, samo vegetira.
Nema razloga da ovo štivo što drugo smjera osim da ukaže da se samo po žrtvovanju zasluži veselje - DOBRO.
Slavimo Božić! … kao poseban simbol koji potiče na dostojan život, na sva pravila, kako pojedinca, obitelj i jedan narod da ne bi bili žrtve, a sve nas upućuje na žrtvovanje, što znači da se Božić – Život treba slaviti svakog dana.
Posrtanje čovjeka, posljedica je življenja po prividu: kada laž, lopovluk i neradnici dominiraju kao stil. Naročito kada u institucijama zakažu redari – čuvari pravila, vrijednosti kao garancije za opstanak naroda. Jer kvalitetan pojedinac odraz je i institucija, zdrave sredine u kojoj se svaki pojedinac navikava kako se žrtvovati u društvu i svojim obolom doprinijeti općem dobru. A žrtvovanje za zajednicu razmjerno je i hijerarhijskoj poziciji u društvu, pojedinac je odgovoran ukoliko zbog nežrtvovanja postane žrtva. Dakle, nadahnuti Božićem, Život se živi, pomoću žrtvovanja ne dozvoliti da Hrvatska bude zemlja žrtava.
A čovjek samo žrtvovanjem život slavi na beskonačnom putu.
Veselimo se u ime Božića
U Zagrebu, prosinac, 2011. godine
Dr. sc. Ilija Barjašić
U ime
POKRETA ZA PREPOROD HRVATSKOG DUHA
I POTICANJE NATALITETA U HRVATSKOJ - ŽIVOT
ŽELI VAM SRETAN BOŽIĆ


Posljednja izmjena: 2012-01-04 13:09
Novosti - Život

Vaš komentar

CAPTCHA image
065535
free hit counter