# BIZANTINCI U HRVATSKOJ LAŽIMA

BIZANTINCI U HRVATSKOJ LAŽIMA PRETVARAJU NEDJELA U „JAČI“ ARGUMENT

Oni koje se ne prepoznaje po djelima u raskoraku su sa željama, prepoznatljivi su po nedjelima, kao kipovi, bizantskim stilom - spletkarenjem radi osobnih koristi … pretvaraju manji argument u veći. Tako su neredom urušili, napustili i zapustili vlastita ognjišta, dalje po nagonu nasrću i na tuđa, verzirani u spletkarenju bez srama, kao posrnule duše raznim konstrukcijama umišljaju da se na ognjištima časnim Hrvatima u Hrvatskoj mogu nametnuti kao uzori.

Dakle, ogovaranjem razbijanjem razdvajanjem slabe opće dobro, što je cilj svakom okupatoru – eksploatatoru …, da preko takvih robova ima produžene ruke …

Baš zato i zbog toga na vlastitim ognjištima u Hrvatskoj nisu bili uzori, već opomena. Također gdje god se pojave demonstriraju perverzan bizantski duh, zbog osobnih koristi kada god mogu ruše ognjišta domaćina, i život uopće. Dok urušavaju život, sebi ne mogu lagati …, u prirodi duše je, da bi zaboravili zla koja su počinili polude. Takve treba zaustavi jer imaju tendenciju širiti nered.

Hrvati se razlikuju i prema krajevima iz kojih potječu, ali se pod istim imenom kriju, jedni služe kao uzori a drugi kao opomena, neki imaju ognjišta koja dnevno uređuju dok su drugi svoja zapustili i lutaju kao cirkusanti.

Prirodno je da čovjek ima ognjište po kojem se i konkretno pokazuje u ime života. Bez obzira o kojem pripadniku hrvatskog naroda je riječ, Hrvati se u Hrvatskoj trebaju riješiti „modernih savjetnika“ koji su zapustili vlastita ognjišta, bilo da se radi o Hrvatima iz Hercegovine, Vojvodine ili …, Zagreba, Splita i …, bez djela ne mogu biti uzori. Dakle, lutalice pomoću laži žele biti ispred časnih Hrvata koji imaju i čuvaju svoja ognjišta. Zato i jesu samokritika i kritika kao polazište i mjerilo za znanje i ravnanje.

Djelima, konkretno …, a ne pomoću magle kompenzirati nedjelima …, zavarani prividom bez žrtvovanja samo bi eksploatirali Hrvate u Hrvatskoj. Propagandom izazivaju Hrvate samo da bi ih osluhnuli gdje su pa da nepozvani uđu u njihova dvorišta, samo zbog koristi a protiv su svake vrijednosti. Tako naviknuti i zato Hrvati međusobno spletkare, ogovaraju se, što kao bolest prelazi u naviku, a što je posljedica raznih pritisaka okupatora, kako bi se znalački dalje prema okupiranima postavljao. Raznovrsnim varalicama i lutalicama raditi je sramota, naročito kao „intelektualci“ umišljaju da spletkarenjem mogu živjeti na tuđi račun.

Dakle, zato neuredne varalice treba pomoću zakona života: reda, rada i discipline navikavati, da se pokažu po djelima, npr. uredna ognjišta, i obrađena polja. A ne lažima bez rada, što i inače nije život već samo vegetiranje, tj. zlo, takvih je u Hrvatskoj i previše, samo ometaju čestite.

Moderni „radnici“ ne shvaćaju da su prokleti, jer pored vlastitog ognjišta traže i uništavaju tuđa samo zbog materije, po zaraženoj volji čega nisu svjesni.

Dakle,da bi čovjek prezentirao život i odolio iskušenjima mora se žrtvovanjem braniti od zla djelovanjem poticati na preporod duha, što pretpostavlja konstantno žrtvovanje. U što nikako ne spada međusobno ogovaranje i spletkarenje pojedinaca u jednoj zajednici.

Mora se shvatiti da je život odraz reda, da pojedinac treba živjeti za svoj narod, a ne obrnuto da narod služi pojedincu dok isti kao egoist zavaran prividom vegetira. Dakle život je odraz urednosti, što pretpostavlja žrtvovanje svakog pojedinca za opće dobro. Zato, zemljoradnik, branitelj ili predsjednik nisu u funkciji života ukoliko s predumišljajem zbog – puke osobne koristi spletkare i truju čovjeka u vlastitoj zajednici, tj. život. Zašto i zato nestaje urednost kao uvjet i garancija životu.

Ukoliko se čovjek ne žrtvuje kako priliči životu, kojeg treba čuvati pomoću reda, rada i discipline, očituje mu se adekvatno po nedjelima što zasluži… Žrtvovanje je život, a žrtva je posljedica demagogije, kojom se čovjek truje i navikava pomoću laži i privida pa tako urušava temelje život.

Zato treba djelovanjem razgraničiti dobro od zla, ne oslanjati se, ne uvažavati žrtve koje su posljedica vlastite volje, po kojoj su napustili oca i ognjište.

U Zagrebu, siječanj 2012. godine
dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj
ŽIVOT

Posljednja izmjena: 2012-01-25 15:45
Novosti - Život

# 2012-02-10 13:55 - Daiana

Ja kad sam veldia danas Mooshemin status na FB nisam mogla da verujem da su ti ljudi jos uvek u zatvoru,8 meseci, hej !! Za sta?? Dok stoka seta, rastura, razbija, divlja i niko nista ne radi… :(( eno pridruzila sam se i ja, da obavestim &

# 2012-02-11 04:49 - zlghltg

HI1xN0 ijznomathclw

# 2012-02-11 10:34 - wmchbhki

YAZSZS , [url=http://hhpzaalzdgfc.com/]hhpzaalzdgfc[/url], [link=http://dporlpcrkpcj.com/]dporlpcrkpcj[/link], http://yxkcaugpffru.com/

# 2012-02-13 07:19 - yenepzeh

QEDiMZ tntpsdslvoaj

# 2012-02-14 09:38 - pgsxlyfg

zLVpNA , [url=http://zduulldmerof.com/]zduulldmerof[/url], [link=http://nqvxxgfsfroj.com/]nqvxxgfsfroj[/link], http://vkjtggiqtzft.com/

# 2012-08-26 23:58 - Fonseca

Hvala ti sto si ovo napisala! Ja sam tolkio besna da je u meni sve zabetonirano i ne mogu jos uvek da vrisnem i oslobodim sebe pritiska. Dok je Sloba Milosevic bio predsednik ovi sto danas vladaju bili su opozicija koja je i tad pljackala Srbiju. Tada su

# 2012-08-27 00:46 - Gaudiosa

Spremi se ti, draga moja, na dugorocno kajrnae. Jes' videla da neki vidoviti lik iz Mladenovca prorek'o da ce nam on dozivotno biti predsednik?Ja odo' da trazim vizu za Aljasku, jebote, nece valjda donde da dopre njegova vizija dobrote, pam

# 2012-08-27 11:07 - hujogb

nyKj1L uatowqhhxutx

# 2012-08-29 10:43 - teymknbaq

Ggsxwa lwwvcesdlsnf

# 2012-08-30 14:16 - qgomtlfta

qkZ6rC , [url=http://zoigyqlemjoc.com/]zoigyqlemjoc[/url], [link=http://cqmeprcvfiwy.com/]cqmeprcvfiwy[/link], http://tglxzkzgubjc.com/

Vaš komentar

CAPTCHA image
065535
free hit counter