PREPOROD HRVATSKOG DUHA

 

Preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život logo


Preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život Donirajte

Preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život

 Člansku pristupnicu pošaljite na našu adresu

RAZLOG OSNIVANJA

 
POKRETA ZA PREPOROD HRVATSKOG DUHA I POTICANJE NATALITETA U HRVATSKOJ – ŽIVOT

I nakon 17 godina hrvatske samostalnosti, društvene institucije nerazmjerno su malo učinile u pozitivnom pravcu za život u Hrvatskoj. Čovjek svoju kvalitetu pokazuje vremenskom racionalnošću, potom i odgovornošću prema budućnosti tj. Životu. Očito u Hrvatskoj, stručno angažiranje je zapostavljeno, jer odgovornost je proporcionalna spoznaji, koliko spoznaje toliko se čovjek angažira za dobro.U pomanjkanju ideja čovjek se zaustavlja na prošlosti, jer nema rješenja za budućnost.Takvi sve pokušavaju rješiti pomoću straha - oruđa zla, iz čega se rađa beznađe, koje ruši samopouzdanje čovjeka.

Ako uzmemo prirast Hrvata kao mjerilo zadovoljstva, što je za zdrave zajednice stvarni pokazatelj, onda je u Hrvatskoj stanje alarmantno; gubi se vitalnost, a što je odraz stanja hrvatskog duha u ovom trenutku. Dakle, potreban je novi poticaj hrvatskom duhu koji pokazuje umor nakon svih okupatora – eksploatatora hrvatskog naroda.

Pokret će poticati na samokritičnost, kako bismo Hrvatima vratili samopouzdanje koje je poljuljano pod raznim pritiscima.
Hrvati se trebaju okrenuti radu jer imaju što raditi, svoja neobrađena polja, zaustavljenu hrvatsku tvorničku proizvodnju i hrvatsko more koje je nedovoljno iskorišteno, da pomoću reda postanemo uzornija zajednica.
To što se damo varati kroz stoljeća, kritiziranje će nam malo pomoći, jer nagrade koje smo dobili u ovom trenutku adekvatne su našem radu, realno – prema zasluzi.
Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život poticat će Hrvate na migraciju, a ne na emigraciju, jer raseljeni narod u biti je izgubljeni narod.
Treba shvatiti da smo se s razlogom našli u ovoj situaciji, a iz navedenog evo razloga zašto smo osnovali ovaj Pokret.
Pozivamo sve Hrvate s hrvatskih prostora, kao i one u inozemstvu, na suradnju u pravcu dobra, tj. života.
Kako je svaki čovjek specifičan, tako je isto svaki narod specifičan pa razlozi te specifičnosti zahtjevaju adekvatno angažiranje.
Pokret će djelovati pomoću svojih podružnica na cijelom hrvatskom teritoriju.
.
 
 

 

*S razlogom planiramo sagraditi centar baš u Zadru, koji će svojim estetskim izgledom simbolizirati preporod hrvatskog duha.

Add a comment

HRVATE POLITIČKE STRANKE OPOMINJU

 

Hrvatima se političke stranke nisu pokazale uzorno poticajne u ime općeg dobra, naprotiv više su im opomena, jer raslojavaju hrvatsko zajedništvo, što iskustvo i spoznaja potvrđuju kroz stoljeća.

Uzrok su pojedinci koji, po cijenu zajedništva, koriste stranke kao sredstvo da bi s lukavim strancima, lutalicama ostvarili svoje perfidne želje. Protive se iskonskim načelima zajedništva, prema kojima bi svaki Hrvat u Hrvatskoj trebao raditi ono što najbolje zna - u ime općeg dobra, a prema dužnostima biti i odgovoran.

Razbijanje zajedništva, pomoću tolikih političkih stranka u Hrvatskoj, farizejski je način djelovanja, koji se nikada nije pokazao afirmativno, jer dobro spaja a zlo razdvaja. Posljedice razbijanja zajedništva Hrvata: iseljavanje Hrvata, pad nataliteta …,  prijete opstanku hrvatskog naroda.

 Egoisti bez časti i dostojanstva, sa svojim strankama prepreka su hrvatskom zajedništvu. Svoje ciljeve postižu lažima, pomoću sredstava za javno priopćavanje, raznim ucjenama i navikavanjem… pretvaraju narod u puku masu, koju kontroliraju zakonima materije.

Zato mudraci trebaju, u ime općeg dobra, ujediniti Hrvate prema načelima Života i ukloniti uzroke iseljavanja  iz Hrvatske.

Zadar, siječanj 2022. godine

 

                       dr.sc. Ilija Barjašić

                     predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i

  poticanje nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT, predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

 

Add a comment