PREPOROD HRVATSKOG DUHA

 

Preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život logo


Preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život Donirajte

Preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život

 Člansku pristupnicu pošaljite na našu adresu

                           STRADANJE HRVATA OD I SUSJEDA KRŠĆANA

  

Bleiburg je Hvatima još jedna opomena ..., i danas kada se Austrijanci i kao „zastupnici“ katoličke crkve, skupa sa svojim austrijskom svjetovnim vlastima, protive kršćanskim načelima. Još jednom su  duboko povrijedili dostojanstvo Hrvatima. Austrijanci su kakvi jesu, što su i pokazali Hrvatima davno prije - preko Zrinskih i Frankopana, kroz Prvi svjetski rat, pokazali su i skupa s Talijanima i Srbima podjelom hrvatskih zemalja. Što je uzrok teškim posljedicama za Hrvate ..., i nakon Prvog svjetskog rata, i Rapalskim ugovorima  uz asistenciju Pariza ..., u prilog Italiji i Srbiji.  Hrvate iscrpljene u borbama za druge  predali su Beogradu, drskom – okupatoru. Da bi na kraju svoja nedjela pripisivali Hrvatima i NDH, koja nije nikada prema tuđim teritoriju pokazivala pretenzije, niti su Hrvati nekoga ikada eksploatirali. Naprotiv, kroz stoljeća branili su se od grabežljivaca. Bleiburška  tragedija, posljedica je  – lakovjernosti kroz povijest Hrvata, jer nisu dovoljno poštivana načela Života i zato su odlučivali lašci; Beograd, Rusi, Englezi, ...

Koja ironija, opet Hrvatima se sudi na Bleiburgu..., zabranjuju se katolički obredi za stotine tisuća hrvatskih nevinih žrtava, stradalih na austrijskom teritoriju ... Kao što se o tragediji u Novom Mestu Zrinskih i Frankopana odlučivalo  u Beču, tako je Beograd odlučivao o tragediji na Bleiburškom polju i KRIŽNIM PUTOVIMA na hrvatskim prostorima ..., što je trajalo sve do 1991. godine. Desetljećima zločinci se vraćaju na mjesta zločina (Knin, Zagreb, Gospić ...) i lažima negiraju svoja nedjela, braneći Hrvatima prilaz bezbrojnim stratištima tolikih žrtva hrvatskog naroda, od Austrije do Grčke. Poznato je da se zločinac vraća na mjesto zločina ... Zato Hrvati trebaju samokritički propitkivati uzroke, zašto su maskirane okupatore olako puštali u svoja dvorišta ..., dok je Život poučavao i opominjao Hrvate na njihovim povijesnim prostorima, na kojima se danas prisjećaju i dostojanstveno odaju počasti žrtvama palim u borbama, kroz povijest, za opstanak hrvatskog naroda. Adekvatno mjesto  je Udbina - Krbavsko polje za okupljanje Hrvata, radi sjećanja ... da shvate razloge tolikih stradanja i od Turaka, od kojih se do danas nisu oporavili ..., a dok su branili Beč i Budimpeštu. Zato Hrvati katolici, trebaju iz riznice pamćenja sjetiti se zašto i kada su skrenuli s pravoga puta i dozvolili tako strašnu tragediju ..., toliko puta prevareni od „prijatelja“  Austrijanaca, Mađara ... Samokritički, zašto tragedija Hrvata na Krbavskom polju ima veze s Bleiburškim poljem i tragedijama koju su Hrvati doživjeli.

 Stradanjem kralja Zvonimira, Petra Svačića, Pakta konventa i Ivan od Paližne  (Poličnika) ..., u vrijeme kralja Zvonimira, u jedanaestom stoljeću Hrvati su po broju stanovništva bili kao Talijani ili Englezi ..., a danas ... po uzrocima loše posljedice odzvanjaju hrvatskom poviješću, po zasluzi.

Danas je Zagreb odgovoran za sve ovo što se događa,  s repovima bivših okupatora rasutih po Hrvatskoj, da se i dalje progoni i raseljava Hrvate, jer se balansira željama lašca. I Austrijanci i dalje smatraju da još nisu kao lažni egoisti prozrijeti. Varaju se, za Hrvate su jedna od većih preboljelih rana ..., Zrinski i Frankopani ... Prvi  svjetski rat ..., potom ... Drugi svjetski rat i ... Sada opet osude ... kopanje po bleiburškim žrtvama, lukavo i to preko katoličke crkve.

Bleiburško polje, posebno simbolizira sudbinu Hrvata ..., „spašavajući se“ ..., izloženi od Engleza egzekutorima - Beogradu i ruskim trabantima. Dozvolili su Srbima da izmasakriraju hrvatski narod pred očima svijeta i kršćana, koje su stoljećima kao PREDZIĐE KRŠĆANSTVA  čuvali od Turaka . Razlog  je zato Bogom dano  hrvatsko podneblje koje izaziva zle narode, posesivne i bezdušne: Austrijance, Mlečane, Mađare, Turke, Srbe ...,  koji i dalje sude i eksploatiraju hrvatski katolički narod. A katolička crkva se usklađuje s okupatorima, tako je reformirana, pa kako kada konstatira i blagoslivlja ..., događaje, sadašnje i prošle. Jednako koketira sa Srpskom pravoslavnom crkvom, koja, iz Beograda kao i iz Zagreba, potiče svoje Srbe na daljnja osvajanja i ratove na hrvatskim prostorima. Pored materijalnog eksploatiranja, takvim je lašcima prije svega cilj urušiti čast i dostojanstvo Hrvatima, što je temelj ognjišta. Lažac, je uvijek lažac jednako kroz stoljeća kao i danas. „Duhovni i svjetovni lašci“ su strasno otimali materijalna bogatstva hrvatskog naroda ... Za ovo vrijeme odgovorna je ova generacija. Jer očigledno, nametnuti svjetski cirkusanti –vlastodršci, u ime nekog „društvenog uređenja“ nanose štete hrvatskom narodu preko Bruxellesa (Talijan, Antonio Tajani, prvi čovjek Europskog parlamenta u Bruxelles, javno potiče na okupaciju dijelova hrvatske države) . Hrvatima je problem Zagreb, odnosno kadrovi po Hrvatskim selima i gradovima. Preostaje počistiti smetlište nereda s hrvatskih prostora, toliko nakupljeno kroz povijest ... Znači iz poznatih razloga Hrvati su posrnuli !!!. Zlo se uvuklo na ognjišta hrvatskog naroda, koje Hrvate raseljava i ..., kao robove eksploatiraju ih Austrijanci, Englezi, Francuzi ... Očito hrvatske institucije, instruirane su preko poslušnog Zagreba i antihrvatskih kadrova ..., koje danas sustavno ne funkcioniraju u ime hrvatskog općeg dobra. A ne funkcioniraju zato, jer su kadrovi „duhovnih i svjetovnih elita“ u institucijama po talentima oko nule ..., institucije u Hrvatskoj su programirane. Konkretno, kadrovi su uzrok urušavanja hrvatskog općeg dobra, od vrha piramide u Zagrebu što se očituje na terenu.

Kada bi janjičari realno ocijenili svoje uloge spoznali bi da su produžene ruke lašca, a kao opomene potiču Hrvate na raseljavanje i neslogu ...

Zato prema opomenama,  odgovornost je Hrvata s „više talenata“ u Hrvatskoj i inozemstvu, radi zalutalih i odmetnutih na povratak iz Austrije, Njemačke, Engleske ..., u Hrvatsku ... Da izgrade tvornice, ŠTO MOGU ..., razvijaju  zapuštenu poljoprivredu, stočarstvo, koriste prirodno bogatstvo hrvatskog mora, ... Bez odlaganja poticati povratak svih Hrvata  koji se nalaze izvan Hrvatske da gordo zastupaju Život u Hrvatskoj.

Sve govorancije po svjetovnim i crkvenim zdanjima - Hrvatima su kroz povijest slabo vrijedile - neće ni u buduće. Prema očiglednom, na hrvatskim prostorima više se išlo u prilog lašcu, dok je izrabljivao i ponižavao Hrvate u Austriji i drugdje ... Jer lažac preko nametnutih pojedinaca u institucijama i dalje se okomljuje na Život Hrvata uopće. Zato neka Hrvate krase djela, a ne neki lažni prijatelji.

Prvi i Drugi svjetski rat započeli su postvareni grabežljivci radi podjele konkretnog - svijeta, u čemu su sudjelovali i sudjeluju i spomenuti narodi, u čemu Hrvatska nije sudjelovala, a žrtava je imala kao malo koji narod na planetu.

Zadar – Zagreb, ožujak, 2019. godine

 

dr.sc. Ilija Barjašić

Pokret za preporod hrvatskog duha i       

poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život

predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj