PREPOROD HRVATSKOG DUHA

 

Preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život logo


Preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život Donirajte

Preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život

 Člansku pristupnicu pošaljite na našu adresu

                                   HRVATSKI REFORMATORI I OPERATIVCI

 

Reformatori, kao mediji dobra, su revolucionari, s operativcima potiču i osvješćuju čovjeka. Dakle, da bi netko bio reformator treba biti odraz skladna života, a kao medij idejom budi  čovjeka, narod kada ga se pritišće i zaustavlja, jer vladari bez ideja zaustavljaju kretanje, osvješćivanje. Ostaju u prošlosti, ne žele sebe izlagati budućnosti, što pokazuju svojim ponašanjem. Adekvatno ponašanju sami sebi grade spomenike, točno onako kakvi jesu, o vrijednostima i reformama ne žele ni čuti, jer ih i ne razumiju.

 Tako su i osvješćeniji narodi trpjeli, ali su se izborili i pomoću reformatora ozdravili - postali vitalni. Shvatili su kako se ideja zasluži i ne može se kopirati, isključivo pripada mediju - reformatoru. Zato osvješćeniji narodi i podržavaju svoga predsjednika ili premijera kao koordinatore u državi. Tako je Švedska, davno u nedostatku koordinatora, plaćala savjetnika Francuza Decsartesa da ih pouči, što im se isplatilo, jer su poticani na uredno življenje. Oni su shvatili kakvi su samovoljni pojedinci operativci bez dostatne spoznaje, pa kada se radi i o nametljivim znsnatvenicima, koji su uspješni u nekoj struci, ali i reducirani u koječemu po sudbini i svojoj znanosti.

Isti nisu svijesni da trebaju raditi ono što najbolje znaju, da se tako dodatno pokažu ulogom po svojoj sudbini u svojoj državi. Znanstvenik žrtvujući se u ime skladnog društva, zajednice, radeći što voli i zna, kao što i ratar čini, na kraju ubire zadovoljstvo i za sebe. I pored literature, knjiga o mudrosti, mudraca kao medija, kojemu se ideje nadaju ne može se kopirati. . , što je dato pojedincu po zasluzi. To je vidljivo kao i onog  kojemu nije dato.

S razlogom, u Švedskoj gola egzistencija se pretpostavlja i bit će tako dok budu živjeli u skladu. Dakle, Šveđani su spoznali kako bi pojedinci, i kao znanstvenici, ako ih se ne kontrolira po pravilima života, kao egoisti do cilja išli i silom kao pravdom, tako i osvješćivanje kočili. Znači ego-reformatori uzrokuju po željama, a posljedice su uvjek pogubne. Ne mogu duhovnim predvjediti niti fizičkim okom vidjeti uzroke niti posljedice, kao što je dato mudracima. Zato su opasna “demokratska uređenja“ u kojima kalkuliranja idu u prilog brojčano - količinski većini operativaca, koji i postaviljaju pravila za sebe, da budu jači, pa otkud konstatacija „sila je pravda“. Po takvim pravilima demos – narod strada, jer je sebi za vladara izabrao tendenciozna kvazi-mudraca, a ne pravog koordinatora. Dakle, da bi jedan narod imao kralja reformatora mora ga zaslužiti, a ne neredom urušavati zajednicu, što čine svi narodi u propadanju. Što se događalo kroz povijest ako pamćenje ne vara.

Ljudi ne vide ispred sebe, i pored duhovnih i svjetovnih očiju, jer su robovi strasti – nagona, po volji ne prihvaćaju Stvoritelja, a u njega se lažno zaklinju. Dakle, otrovanom dušom ne žele skladan život, jer u ime skladna života i po ispunjenom dovoljnom razlogu zemaljskog kralja treba slušati i slijediti, a pojedinac bilo poljoprivrednik, vojnik ili znanstvenik, je po djelima odgovoran.

 Toliko i zato su Hrvati proporcionalno skladnoj zajednici kao narod zadovoljani. Ako nisu zadovoljni, dovodi se u pitanje mentalitet – mentalno zdravlje, a čemu je uzrok disharmonija – nesklad. Jer okorjele duše ne žele, ne znaju sebi izabrati Kralja reformatora, koordinatora u ime i radi duševnog sklada. Očito je spoznaja proporcijalna neredu, neskladu što se odražava na vitalnost i natalitet. U biti Hrvati su zaboravili što znači sklad uredne duše. Narodi koji su više evoluirali po spoznaji – zasluzi reducirali su mističnost, pokazujući to i biranjem mudraca - reformatora za vođu. Nakon što su prozreli zamku „nesposobnih-nametljivaca“, koji umišljaju: jedni kao znanstvenici, drugi kao branitelji, treći kao. . , da su za ulogu – funkciju kralja, odlučno im ne dozvoljavaju funkciju mudraca – koordinatora. Koordinator u ime sklada jest medij za ideje, a operativaca ima svih vrsta jedan narod, uvijek ih ima dovoljno za djelovanje. Ukoliko nije tako, kada se operativci nametnu znači čistu diverziju na opće dobro jednog naroda, što se pokazalo i razbijalo o glavu hrvatskom narodu toliko puta.

 Inžinjer skicira ideju koju tehničari operativci razrađuju dok rade, rađaju i vesele se u zajednici. A u Hrvatskoj i danas stranački lideri umišljaju kao tehničari operativci - bez ideja, da po nečijoj šabloni, mogu vladati, šabloni koja nije ni za ovaj prostor niti za ovo vrijeme. Kao puki operativci vladali bi i bez savjetnika, po navikama iz prošlosti, po osjetilnom – emotivnom ističu  se za vidjeti da nisu mudraci – reformatori, koordinatori. To je odraz kućnog odgoja i navika, samo su lukavi što nije vrlina čovjeka, zato se hrvatski narod može sramiti i Boga bojati, jer se sve bilježi.

Zato, Grabar- Kitarović, Milanović, Karamarko i dr. neka racionalno sagledaju po dužnostima kao vladari svoja djelovanja i smjeranja, i preuzmu odgovornost po djelima, ako mogu. Uz napomenu kako za mudre ljude nema tajni jer je tu sve za vidjeti. Zato, navike pukih operativaca po odgoju svih primarnih grupa, reformisti – mudraci trebaju zamjeniti novim – boljim. U prilog konstantaciji da po funkcijama – dužnostima trebaju odgovarati, zbog nedjela. Težak je grijeh producirati žrtve, umjesto žrtvovati se po funkciji u ime općeg dobra -  naroda kojim se vlada.

               

                                                      ZA BOŽIĆ I BOŽIĆNE BLAGDANE

                          PUNO ZAOVOLJSTVA I VESELJA SVIM HRVATIMA

                                         U DIJASPORI I U HRVATSKOJ ŽELI

     POKRET ZA PREPOROD HRVATSKOG DUHA I POTICANJE NATALITETA

                                                      U HRVATSKOJ           

                                                              ŽIVOT

Zadar – Zagreb, prosinac 2015, godine  

    dr. sc. Ilija Barjašić Predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duh i poticanje nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT

 i

 Predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj